3500 TL LED TV önerisi

Evimde eski 107 ekran LDC bir TV bulunuyor ve artık ömrünün sonuna ulaşmasına ramak kaldı. Ben 4K destekli curved bir TV istiyordum ancak curved teknolojisi evimin salonuna uymayacağını düşündüğüm için sadece düz ekranlı bir TV arıyorum. Bilmediğim şey ise paneller. Paneller hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece bildiğim panel üreticileri var hangi markayı alırsak alalım LG, Samsung, Philips bu markalara panel satıyormuş. Diğer markalarda bu 3 markadan birisinin panelini kullanıyor geri kalan kısımları kendileri üretiyorlarmış.

Ben 127 ekran 50 inç bir TV buldum. Bu TV'nin artı ve eksileri nelerdir?

Buna benzer önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Bu arada VA ve IPS paneli olarak ne seçilmeli?

Sırasıyla bence
1-Samsung Curved 4K => Link
2-Samsung 4K => Link
3-Toshiba Tv => Link

Samsung Curved 4K => Link
Samsung 4K => Link
Öncelikle teşekkür ederim dostum. Curved düşünmüyorum oturma kısmımıza uygun olmuyor maalesef tam karşıdan bakmak gerekiyor falan denmişti bana açı kaybolacak ve rahat izleyemeyeceğimizi düşündüğüm için düz panel bakıyorum. Bunun yanısıra zaten halihazırda 107 ekran bir TV var 109 a çıkmaktansa 127 ve üzeri olanlara bakıyorum. Bu arada 2. attığın linkteki TV ile benim paylaştığım TV arasında
Ekran Yenileme Hızı
  • 1300 Hz Samsung için
  • 900 Hz Philips için
ve bu ne kadar fark yaratıyor ?

Hocam 4K çok büyük bir çözünürlük. Görüntüdeki pikseller Samsung'da saniyede 1300 kere yenileniyor. Akıcı ve gerçekçi görüntü deneyimi elde ediliyor. Ayrıca Samsung TV konusunda daha bilindik bir marka onu tercih etmeniz daha doğru olur bence. Panel olarak en iyisi IPS diye biliyorum.

Yenileme hızı ne kadar yüksekse o kadar iyi görüntü alınır o halde. Paylaştığınız samsung modellerine baktım ve ben de yine samsung olan bir TV buldum.
1300 Hz ile 900 Hz sizin dediğiniz anlama geliyor mu ondan emin değilim hocam ama.
Her iki TV için de yenileme Hızı (Gerçek) 50 Hz
Ekran Yenileme Hızı 1300 Hz ve 900 Hz olarak değişiyor. Geri kalan özellikler neredeyse bire bir aynı.

En az 50 inç olması konusunda kendimi şartlamış bulunuyorum şu an daha da düşmek istemiyorum. Yine bu TV senin de paylaşmış olduğun gibi 1300Hz ve tabi ki arada boyut farkı yüzünden 500 TL lik bir fark var ancak bunun bir sefer alınan bir ürün için değer olduğunu düşünüyorum. Biraz araştırdım. Samsungda 6-7-8. nesil TV'ler varmış. Bizim baktıklarımız genelde 7. nesil TV'ler. Bu konuda da güncelliğimizi koruyacağımızı düşünüyorum. Sizce bu TV alınmaya değer mi yoksa bu özelliklerde başka model marka aranmalı mı? Ya da var mıdır?

Hocam bizim ailede Sony TV var. Sektörün en iyisi Sony bence. Sonra da Samsung geliyor. Bu serinin genel yorumlarına baktığımda yandan bakınca görüntünün bozulduğu şeklinde yorumlar okudum. Yorumları okuyun ve alın. Ama marka olarak en iyi üçlü sırasıyla Sony-Samsung-LG bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…