3500 TL Sistem önerisi

Hector barbossa

Hectopat
Aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum. Sizce uyumsuzluk olur mu ve önerileriniz var mıdır?

Sistem:

866bdd939e30467bb6d9d28da3b02209.png

PSU: Corsair CP-9020061-EU CXM Serie CX750M ATX: Amazon.de: Computer & Zubehör

Son düzenleyen: Moderatör:
O güç kaynağını almana gerek yok. Daha düşük bir güç kaynağı alabilirsin. Bu sistemi öneririm. İlerleyen zamanlarda bir tane daha bu bellekten alırsın toplamda 16GB olur. O zaman tadından yenmez. :)
upload_2017-4-14_14-30-18.png

O güç kaynağını almana gerek yok. Daha düşük bir güç kaynağı alabilirsin. Bu sistemi öneririm. İlerleyen zamanlarda bir tane daha bu bellekten alırsın toplamda 16GB olur. O zaman tadından yenmez. :)
Eki Görüntüle 226687
PSU konusunda asla ucuza kaçmamak lazım. O fiyata kaliteli 600 watt bile bulamazsın ki senin önerdiğin markayı ömrümde duymadım. Ayrıca 600 watt geleceğe yönelik bir yatırım değil. Bu arkadaşı tanıyorum. İmkanı olduğunda GTX 1080'e geçecektir.

Amacım ucuza kaçmak değil ki. Merak etmeyin güç kaynağının ne kadar önemli olduğu biliyorum. Bu sistem için bu güç kaynağı yeterli olacaktır zaten. Ayrıca arkadaş ileride GTX 1080'e geçeceğim tarzında bir yorum yapmamış. Bunu bilemem o yüzden. Ayrıca 450W bile GTX 1060 ile beraber kullanılabiliyor iken, gidip de 600W'ın yetersiz olacağını söylemeniz tamamen yanlış. Daha birkaç gün önce üye olmuşsun, gelip burada artistlik yapıyorsun. Neyin havası bu?

Amacım ucuza kaçmak değil ki. Merak etmeyin güç kaynağının ne kadar önemli olduğu biliyorum. Bu sistem için bu güç kaynağı yeterli olacaktır zaten. Ayrıca arkadaş ileride GTX 1080'e geçeceğim tarzında bir yorum yapmamış. Bunu bilemem o yüzden. Ayrıca 450W bile GTX 1060 ile beraber kullanılabiliyor iken, gidip de 600W'ın yetersiz olacağını söylemeniz tamamen yanlış. Daha birkaç gün önce üye olmuşsun, gelip burada artistlik yapıyorsun. Neyin havası bu?

İşte bu yüzden kendinizden utanmalısınız. Birkaç gün önce üye olan ben sizden daha iyi tercihler yapabiliyorum. Fazla burnu büyüklük fayda değil zarar getirir. Her zaman en az 50 Watt headroom olması iyidir. Sizin watt tercihiniz konusunda bir sıkıntım yok. 600 Watt o sisteme gayet yeterli olacaktır. Ancak kaliteli bir 600 watt psu'yu 300'e zor bulursunuz Türkiye'de. İşte o yüzden kaliteli bir 600 watt psu'yu 300 liraya almak yerine, 750 watt kaliteli bir psu'yu aynı fiyata almak daha mantıklı değil mi? Hem geleceğe yönelik. Dediğim gibi GTX 1080 alsa kullanım miktarı 600 watt'a çok yaklaşacaktır. Birde overclock yapıldığını düşünsen headroom'la birlikte 700 Watt'a bile çıkar kullanım miktarı. Ve bence amacınız gayet ucuza kaçmak.

Daha beni tanımadan, ne gibi fikirlere sahip olduğu nasıl söyleyebiliyorsunuz anlamış değilim. Burada amacınız ne onu anlamadım. Neye göre benden daha iyi tercihler yapabiliyorsun? Bence size burnu büyüklülük zarar getirir. Kaç aydır bu sosyalde üyeyim. Allaha şükür henüz böyle bir problem yaşamadım. Sizin gibi iki üç veledin de bu tarz kışkırtıcı yorumlarına kanacak kadar da küçük değilim. O konuda rahat olun. Ayrıca değil 300 TL daha altına bile kaliteli 600W PSU bulunur. Gidin bir fiyat araştırması yapın siz en iyisi. Ayrıca benim önerdiğim PSU 200 TL iken, arkadaşın attığı 300 TL. Neden ihtiyacım olmayan bir şeye fazladan para veriyim ki? Ayrıca GTX 1080 nereden çıktı? Arkadaşın böyle bir talebi var mı? Bunu konuda belirtmiş mi? Kafanıza göre sallıyorsunuz. Biraz kendinize çeki düzen verin. Yoksa böyle sırf muhalefet olmak için konuşursanız, ileride başınız çok ağrır.

Daha beni tanımadan, ne gibi fikirlere sahip olduğu nasıl söyleyebiliyorsunuz anlamış değilim. Burada amacınız ne onu anlamadım. Neye göre benden daha iyi tercihler yapabiliyorsun? Bence size burnu büyüklülük zarar getirir. Kaç aydır bu sosyalde üyeyim. Allaha şükür henüz böyle bir problem yaşamadım. Sizin gibi iki üç veledin de bu tarz kışkırtıcı yorumlarına kanacak kadar da küçük değilim. O konuda rahat olun. Ayrıca değil 300 TL daha altına bile kaliteli 600W PSU bulunur. Gidin bir fiyat araştırması yapın siz en iyisi. Ayrıca benim önerdiğim PSU 200 TL iken, arkadaşın attığı 300 TL. Neden ihtiyacım olmayan bir şeye fazladan para veriyim ki? Ayrıca GTX 1080 nereden çıktı? Arkadaşın böyle bir talebi var mı? Bunu konuda belirtmiş mi? Kafanıza göre sallıyorsunuz. Biraz kendinize çeki düzen verin. Yoksa böyle sırf muhalefet olmak için konuşursanız, ileride başınız çok ağrır.
Aziz dostum, bak. Ben senin forumlarda geçirdiğin vakitten kat be kat daha uzun süreler geçirdim donanım forumlarında. Kaliteli dediğin Xilence gibi çoğumuzun ömründe duymadığı markalar ise, işte o zaman bir sıkıntı var. Ayrıca ben senin gibi yalancılık yapmam. İnsanların şimdiki hallerine göre değil, gelecekteki ihtiyaçlarına göre önerimi belirtirim. Kuralları da gayet iyi biliyorum. Sizi tanımıyordum ama artık tanıdım. Gereksiz şahsiyetlerle muhattap olmaya gerek yok.

http://image.prntscr.com/image/fc172b9e86524db4a2a12523ad9c4232.png

Konuda GTX 1080 istediğini belirtmiş mi? Belirtmemiş. Demek ki ben ona göre yorum yapamam. Ne söylemişse onu değerlendiririm. Ayrıca bu kibir, bu ego nereden geliyor onu da anlamış değilim. İnsanları iki mesajından yargılayıp, tahrik edici cümleler kurmanın, ne kadar boş bir insan olduğunun göstergesi zaten. Ayrıca ben senin dostun falan da değilim. Laubaliliğe gerek yok. Sırf marka üzerinden değil de model üzerinden değerlendirme yapın ayrıca. Sizin bilmediğiniz bir model, iyi olabilir. Benimde bilmediğim bir model iyi olabilir. Araştırmadan bunu söyleyemezsiniz. Ben yalancılık falan da yapmıyorum. Düzgün konuşmasını öğren önce. Saygısızlık yapmayacaksın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı