3500 TL Sistem Önerisi

Buytoz1234

Kilopat
Daha fazla  
Sevgili arkadaşlar bayağı süredir bakınıyorum fakat karar veremedim. RX 570 Ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Oynayacağım oyunlar PUBG, CS, Rainbow, PES 19 vb oyunlar. PUBG ağırlıklı oynayacağım için sıkıntı yaşamak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bütcem maks. 3500 TL'dir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana önerim sahibinden.com'dan ikinci el toplama kasalar bölümünden iline göre arama yapıp oradan uygununu seçip alman %60 daha ucuz oluyor ben öyle aldım bu yaz. 1050ti,12gb ram, i5 2500 kasayı 1700 TL'ye buldum.

Kardeşim bu fiyata en sağlam en temiz en geliştirmeye açık sistemi topladım buyur:
-İşlemci: Ryzen 3 2200g = 678 tl (Ryzen 1300(rx570e ufak da olsa darboğaza gidebiliyor) ile aynı fiyatta üstelik yeni nesil işlemci üstelik daha da güçlü rx570 e fazlasıyla yeter artar)
-Anakart: 1) Gigabayt A320-DS3 = 378 tl Bu sistem için gayet yeterli bir anakart daha fazla para harcamaya gerek yok ama ben yok biraz olsun O.C yaparım diyorsan:
-2) Gigabayt B450 Aorus DDR4 = 654 tl
-Ekran kartı: Sapphire RX570 Pulse 4GB = 850 tl Bu fiyat aralığında alabiliceğin en iyi anakart 1060 3GB yi ayak serçe parmağıyla tokatlıyor 1050 ti'dan da daha iyidir arada dağlar kadar fiyat farkı vardır üstelik.
-Ram: Corsair Vengeance 8gb 3000mhz DDR4 = 420 tl görünüşe düşkün değilsen bu ramler 3000mhz olarak ucuz segmentte en düzgün en kaliteli ramler üstelik 2x4 değilde 1x8 önerme nedenim ilerde ram yükseltmek istediğinde önünü açıcaktır ek masrafa girmezsin.(Söylediğin oyunlarda alıcağın 2400mhz-2700mhz ramlere göre 3000mhz ramlerde 5-10 fps fark edicektir ram frekansı önemli)

-PSU: Cooler Master Masterwatt Lite 600w 80+ = 390 tl Gidip dandik markaların dandik psularından kesinlikle alma sistemini çöp edersin dostum bilinen markanın 80+ psu'su ,600w sistem yükseltmelerine de ilerde yeticektir. İleriye dönük bir seçim aynı zamanda.
-Kasa:
Dark F40 = 200tl Bu fiyatlarda alabiliceğin en ucuz en f/p ürünüdür. Şekli şemali gayet düzgündür. Seni gayet tatmin edicektir.
-HDD:
Seagate 3.5" 1TB Barracuda = 244 tl
-Buraya kadar toplam: 3160 tl ( 2. anakart ile 3436 tl ) etti istersen bunun yanına SSD veya monitörün yoksa bir 1080p 60hz veyahut 1080p 144hz (öneriyorum çünkü bu sistemle saydığın (pubg hariç) oyunlarda bu monitörü besleyebilirsin)

Bu sistemle sadece saydığın oyunları değil şuan çıkan aaa oyunları 1080p mid-high grafiklerde rahatlıkla oynayabilirsin youtubedan bu sistemin vericeği performansı alacağın FPSleri anlamak açısından şu videoları izlemeni öneririm: Ryzen3 2200g+Rx570 4gb vs I38100+1050TI
Bu fiyata daha iyi bir sistem toplamanın çok zor olacağı kanısındayım. Ha toplasan da ya dandik ve güvenilmez bir psu ile ya da düşük frekanslı ramler ile veya aynı ekran kartının mini(itx) versiyonu olan toplu paketleri pc toplama sitelerinden bulabilirsin. Ama bu pc gayet geleceğe de dönük yükseltilebilir oldu uzun vadede bu fiyata en iyisi. İyi forumlar
İşlemci eski nesil, ram 2400mhz (performansı 3000mhzlerden bariz düşüktür), üstelik psu kasaya entegre ne sertifikalı ne de markalı odana c4 almak, sistemini 1 senede yakmak üstüne de 500 tl fazla ödemiş olmak istemiyorsan yaklaşma derim

Son düzenleme:
Bende yeni bir sistem topluyorum. Kasa ve AnaKart uyumu konusunda sıkıntı çekiyorum. Bilen biri varsa B360M PRO-VH AnaKart ile hangi kasa uyum sağlar öğrenmek istiyorum. Son olarak elimde kalan para biraz sınırlı olduğu için tutarlı bir öneri yaparsanız iyi olur.

Sana önerim sahibinden.com'dan ikinci el toplama kasalar bölümünden iline göre arama yapıp oradan uygununu seçip alman %60 daha ucuz oluyor ben öyle aldım bu yaz. 1050ti,12gb ram, i5 2500 kasayı 1700 TL'ye buldum.
Bunu da ben olsam tercih etmem , ucuz olduğu doğrudur lakin sistem kaç yıllıktır ürünlerin garanti süresinin sonuna yakın alırsın garanti biter 5-6 aya parça elinde kaldı mı geçmiş olsun, üstelik temiz kullanıp kullanılmadığından emin olamazsın kolay kolay. İkinci el benim için risktir. 0 al tüm parçaların 2-3 sene garantisiyle kafan rahat olsun

Bende yeni bir sistem topluyorum. Kasa ve AnaKart uyumu konusunda sıkıntı çekiyorum. Bilen biri varsa B360M PRO-VH AnaKart ile hangi kasa uyum sağlar öğrenmek istiyorum. Son olarak elimde kalan para biraz sınırlı olduğu için tutarlı bir öneri yaparsanız iyi olur.
Sevgili dostum nacizane şöyle söyliyim sonu M ile biten analartlar micro-ATX (örn. A320M , B450M) normal serilerinin ATX (A320, B450) bazı çıkışlarından (ekstra ekran kartı , fazla ram slotları , fazladan m2 ssd gibi) feragat edilerek küçültülmüş micro-ATX anakartlardır ve küçük kasalar içindir bildiğim kadarıyla. Lakin mid tower (namı diğer normal tipik kasalar)da da diğer high tower(uzun) kasalarda da takılabilirler. Herhangi bir sorun yaşıycağını sanmıyorum. Eğer mini kasa kullanmak istemiyorsan sana tavsiyem normal kasa alman. Diğer normal boyuttaki parçaları anakartın M olsa da takabilirsin herhangi bir sorun çıkartmaz. Ama sistemi baştan topluyorsan tavsiyem sonradan sorun yaşamamak adına normal boyutlarda anakart almandır fiyat farkı yok denecek kadar az.

Son düzenleme:
Rutheniu Bende bir Tavsiyede bulunabilir belki bazı parçaları bir tık uygun fiyata bulabilirsen 3500-3700 orası gelir bende bunu toplamaya çalışıyorum dediğin anakart konusunu araştıracam uygun bir şey bulursam değiştirebilirim.
1. Ekran kartı olarak MSİ Gtx 1050 2 GB
2. AnaKart olarak MSİ B360 M PRO- VH
3. İşlemci olarak İntel i3 8100
4. Bellek olarak Ballistix DDR4 2400 Mhz 8 GB
5. SSD Kingston 240 GB

Rutheniu Bende bir Tavsiyede bulunabilir belki bazı parçaları bir tık uygun fiyata bulabilirsen 3500-3700 orası gelir bende bunu toplamaya çalışıyorum dediğin anakart konusunu araştıracam uygun bir şey bulursam değiştirebilirim.
1. Ekran kartı olarak MSİ Gtx 1050 2 GB
2. AnaKart olarak MSİ B360 M PRO- VH
3. İşlemci olarak İntel i3 8100
4. Bellek olarak Ballistix DDR4 2400 Mhz 8 GB
5. SSD Kingston 240 GB
Tabi dostum ama dilersen 1050 2 gb yerine arkadaşa önerdiğim ekran kartına ve videosuna bakmanı öneririm. Rx570 4 gb hem 1050ti dan daha güçlü bi karttır hem 2gb ekran kartı artık yetersiz düzeyde hem de arada dağlar kadar fiyat farkı var bu segmentte en hesaplı kart kesinlikle rx570tir. Arkadaşa attığım linkteki videoyu izle ordada aynı işlemci ve 1050ti ile arkadaşa önerdiğim sistemi karşılaştırmış fark muntazam. İntel işlemciyi de önermem daha ucuza ryzen 2200g neredeyse aynı performansı vericektir rx570 ile 100fps ye kadar max 5-8fps oynuyor arada arada ise 200 tl fiyat farkı var. Fps zaten ekran kartında bitiyor daha çok işlemci darboğaz etmediği sürece. Burdan kazanıcağın 200 tl yi ekran kartına vermen daha hayırlı olur. Bütçeni tam söylersen sana da tavsiye verebilirim. Arkadaşa attığım videoyu izle rx570 in daha güçlü olduğunu görüceksin

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı