3500 TL Sistem Tavsiyesi

Picky

Megapat
Yer
Denizli
Öncelikle herkese merhabalar,

Bir süredir, laptopumun performans vermemesinden ötürü bir sistem toplamaya karar verdim. Önümde beni PC'den uzak tutacak bazı uzun zaman süreçleri olmasına rağmen ben toplayıp oyunlarımı oynamak istiyorum, sizi sıkmadan konuya giriyorum.

Bütçem 3000-3500 TL arası. Şunu belirtmek isterim ki, donanım hakkında pek bilgi sahibi biri değilim. Son zamanlarda sistem toplamaya karar verdiğim için araştırdığım kadar biliyorum. Belirttiğim bütçe ile beni en az 3-4 sene götürmesini istediğim bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Özellikle işlemci, anakart ve ekran kartı gibi önemli parçalar hakkında ve anakart-işlemci uyumluluğu hakkında kendimce araştırmalar yaptım. Düne kadar anakart ve işlemci soket uyumluluğu, işlemcideki NM tabirini, RAM'deki CL tabirini bilmiyordum ve hala da bunların oyundaki performansa ne kadar etkisi olup olmadıgı hakkında bilgim yok. Sürekli olarak Technopat videolarını, testlerini izliyorum. Örnek olarak yeni çıkan Skylake i7 6700k son nesil işlemci ile i7 4790k ile yapılan sistemler arasında çok performans farkı olur mu, Skylake teknoloji 1151 soket oldugu için buna uygun bir Gaming anakartın fiyatı çok yukarı çıkar mı? Örneğin 600 TL'ye de 900 TL'ye de DDR4 1151 soket anakartlar var, performans farkları çok mu ve bir anakarta bu kadar değer mi? Buna benzer birçok soru aklımda var fakat şu an bile yazı uzadığı için şu an bunları size sormak istemiyorum. Umarım bu sorularım ile donanım konusunda ne kadar acemi biri olduğumu size yansıtabilmişimdir. Tedirginliğim bu yüzden ve bir kereye mahsus bu sistemi toplayabileceğim için uzun ömürlü, bana yüksek grafiklerde oyun oynatmasını istiyorum. Ya da diyelim ki en önemli bileşen anakart ise, ona fazla ödeyip, diğer parçaları zamanla değiştirebilirim. Büyük arşivler yapan biri olmadığım için sisteme sadece SSD düşünüyorum. Tek diskin olması oyun performansını etkiler mi ? (Windows ile oyunların aynı SSD'de olması)

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu kadar uzun ve karışık tuttuğum için özür diliyorum. Teşekkür ederim.

Furkan ve Nightcore öncelikle teşekkür ediyorum. Tam emin olmamakla birlikte, tavsiye ettiğiniz anakart ve işlemciler aynı sanırım. Ben parçaları araştırırken mesela i7 4790k + Asus z97 gaming parçalarına bakmıştım. "Anakart, işlemci, ekran kartını alayımda gerisini de bi şekilde yaparım" diye düşünüyordum. Sizin bana önerdiğiniz işlemci ve anakartı, verdiğim bütçeden ötürü mü yoksa belirttiğim 3-4 sene süresince bana yeteceği için mi önerdiniz. Mesela bakıyorum anakart 137 ya da 173 TL. Ucuz gibi geldi. Hani bunu bilmediğimden sizlere soruyorum ve nedense Anakart + işlemci ikilisine aklım çok takıldı. (%90 Oyun amaçlı kullanacağım) Az öncede belirttiğim gibi gidebileceği kadar uzun vadede kullanmak istiyorum. Nightcore nin da bahsettiği gibi, gerek pc gerek telefon olsun, her türlü elektronik cihazlarımı çok temiz kullanırım.

Bütçenizden dolayı parçaları ucuz tuttuk fakat i5 4460 çok güçlü bir işlemcidir ve oyunlarda işlemcinin FPS ye pek bir katkısı yoktur.

Oyun bilgisayarlarının kalbi ekran kartıdır. Bu yüzden elimizden geldiği kadar ekran kartına yatırım yapmaya çalışıyoruz.

İşlemci FPS farkı yapmaz derken?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i5 4460 ile i7 4790k yaklaşık 50-65 fps fark yapıyor

Bu videoyu göstermenizin amacı nedir? 4790k'nın ekran kartını görmüyor musunuz GTX 960 yazıyor ve en düşük çözünürlükte oyantılıyor oyunlar. Darboğaz olduğu bariz gibi geldi bana. İki sistem de güzel geldi bana ilk sistemde SSD sonradan alınıp işlemciye ağırlık verilebilir. Anakart olarak da hafızam beni yanıltmıyor ise bu modelin bir üst modelini (Pro vd li) almanız daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…