3500 TL sistem tavsiyesi

plentyofwauld

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Oyun oynamak için kendime sistem toplamaya karar verdim ama ne yaptıysam fiyatı 3000-3500 civarına çekemiyorum sizce nelerden kısmalıyım. Birde GTX 1000 serisini beklemeliyim beklersem yine bu fiyat civarında bir sistem toplayabilir miyim ?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 ilk çıktığında 1.800 TL civarı olur.
Overclock odaklı bir sistem istiyorsunuz belli ki... Ancak Overclock yapmaktan vazgeçerseniz, yeni ekran kartı alabilir ve bütçeyi 3500 TL Civarına çekebilirsiniz.

1- Zaten bir SSD eklemişsiniz. SSHD almanıza gerek yok. Düz HDD almalısınız.
2- Güzel bir kasa seçmişsiniz fakat bütçenize göre fiyatı hayli yüksek. PS11B-W, Zalman Z3 Plus, Aerocool 800, Zalman Z11 Neo gibi kasalar işinizi görür.
3- GTX 1000 serisini bekleyecekseniz 10 Haziran'da 1070 çıkacak. Bence bu dolar kuru ile 1600-1800 TL arası olacak. Bu sebeple O.C yapmayacaksanız, K serisi işlemci ve z170 yongalı bi anakart almanıza gerek yok.
5- 16GB yerine 8GB RAM alıp ilerde bi' 8GB daha takıp upgrade edebilirsiniz.

Toparlarsak, O.C yapmayacaksanız bu sistem işinizi fazlasıyla görür. Eğer O.C yapacaksanız GTX 1070 çıktığında bütçeniz yetmeyebilir.

Bu sistemi alıp 1070'in çıkmasını bekleyebilirsiniz.

@plentyofwauld

Son düzenleme:
GTX 1070 ilk çıktığında 1.800 TL civarı olur.
Overclock odaklı bir sistem istiyorsunuz belli ki... Ancak Overclock yapmaktan vazgeçerseniz, yeni ekran kartı alabilir ve bütçeyi 3500 TL Civarına çekebilirsiniz.

Aslında amacım overclok değil. fiyatı düşürmemde nelerden kısmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz

@Sercan Çil 'in hazırladığı sistemi incelersen nelerden kıstığını anlayabilirsin aslında. K ibareli işlemci almayacaksın, böylece anakartı da Z-170 serisinden almana gerek kalmayacak. Sadece bu ikisi bile bütçeyi rahatlatır. Üstüne bir de SSD, kasa ve HDD seçerken f/p ürünlere yöneldiğinde, GTX 1070 çıktığında 1500TL civarı bir bütçen kalmış olacak. O zamana kadar da üstüne biraz ekleyebilirsen GTX 1070'ini alırsın. Veya Polaris'i de bekleyip piyasalar yerine oturduğunda kafana yatan kartı alırsın.

Aslında amacım overclok değil. fiyatı düşürmemde nelerden kısmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz
Amacın Overclock değilse... Fiyatı düşürmek çok kolay olacaktır. Örnek hazırlıyorum

Anakartta SLI Desteği var. İlerleyen zamanlarda ekran kartını güçlendirmek isteyebilirsin. Bir tane daha GTX 970 alarak SLI yapabilirsin. Onun dışında iki tane 8 GB Ram koydum. Sadece bir tane alıp İşlemciyi i5 6600 yapabilirsin. Bir tane 8 GB şimdilik yetecektir. İleride bir 8 GB'lık ram takviyesi yaparsın ama yinede 6500 ile bir farkı yok denilebilir. 6600 almana hiç gerek yok. SLI yaptığında sistemin harcayacağı tavan Watt 450W oluyor. O yüzden 550W yetecektir. Çok masrafa girmeye gerek yok. SSD'yi 120GB çektim. Windows'u indirirsin. Sevdiğin birkaç oyunu yada çalışacağın iş programların varsa indirirsin. SSD yetecektir. Öyle yani... GTX 1070 içinde SLI geçerli bu arada... Onuda bekleyebilirsin. Tabii fiyatı GTX 970 ile aynı olmayacaktır. 1070'in fiyatını öğrenince ona göre bütçeyi düşürmek amaçlı oynamalar yapılabilir bu sistemde...

Dostum bana şöyle birşey önerdiler. Bir bak istersen ekrankartı yok yenilerin fiyatlarına ve eskilerin fiyatındaki düşüşe göre almayı planlıyorum sende öyle yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…