3500 TL Yazılım/Programlama Amaçlı Sistem Önerisi

Nadas00

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene yazılım mühendisliği bölümüne başlayacağım. Ekran kartı hariç 3500 liralık bir sistem toplasam mantıklı olur mu diye düşünmekteyim.

Şu an oyunla işim yok. Tek istediğim başımı derde sokmayacak, bu alanda kendimi geliştirmeye çalışırken bana zaman kaybettirmeyecek bir sistemim olsun. Eğer kaliteli bir işlemci, anakart ve RAM ile başlarsam ekran kartı için bütçem yetişmiyor.

Bu nedenle işlemci + anakart + RAM + HDD + soğutucu + kasa ile başlasam birinci sınıfın sonunda ekran kartı eklesem olur mu? Cevabınız olumlu ise Intel i7 6700K üzerinden sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Sinerji'den almayı planlıyorum.

Bu sistemi tavsiye ederim. Tabi kasa senin zevkine kalmış . Bir de parçaları n11.com'u takip ederek daha ucuza alabilirsin. Mesela SSD orada daha ucuz .

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 217
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Ogzih Sistem öneriniz için teşekkür ederim. Acaba daha yüksek Mhz değerine sahip anakart ve RAM seçsem daha mı iyi olur?

Mesela:

@Ömer Faruk Sekmen Sitem öneriniz için teşekkür ederim. RAM ve anakartın Mhz değerini daha yüksek seçmissiniz sanırım böylesi daha iyi. Fakat soğutucudan kısılmış gözüküyor bu sefer. Bu soğutucu O.C. için gerekli performansı sağlayabilecek midir? Birde sistemi vatandan toplamışsınız sanırım, eğer sinerjiden toplarsam aradaki farkı soğutucuya koyabilirim diye düşünüyorum.

K serisi işlemci Z serisi anakart için önerilen 550w psu lar az geldi bana.
1. sınıfta zaten ortak derslere yönelirsiniz 2.sınıfta başlar meslek dersleri grafik tasarım da programlarsınız en azından rx 460 -470 bir karta ihtiyacın olabilir.
Elinde idarelik bir laptop varsa bu seneyi pas geçmeni tavsiye ederim seneye hem güncel hem bilinçli bir alışveriş yaparsın yok illa alacağım diyorsan overclock versiyonlardan vazgeçip ekran kartına yatırmanı tavsiye ederim.

@SYSOP
Güç kaynağı ile ilgili önerinizi dikkate alacağım. Elimde malesef idareten bir sistem yok. 7-8 senelik artık internette bile gezinmesi işkence olan bir laptop var. Bu nedenle başlıkta belirttiğim doğrultuda bir sistem toplayıp ikinci sene ekran kartını eklemek istiyorum. Birinci sınıf derslerimde işe yaramayacaksa ekran kartı benim için hiç önemli değil.

i7 K ve Z serisi anakartta eminsek 650W dan aşağı inmemelisin. (ilerde ekrankartı da takacaksın)
Müfredatı kestiremiyorum bende bilişim sistemleri mezunuyum bölümün ders dökümünü bulursan daha fazla yardımcı olabilirim. i5 K serisi ve Z serisi anakart tabanlı bi sistem işini görür bence.

@Nadas00 Psu yu vs650 yapıp daha yüksek mhz li ram alabilirsiniz. Dediginiz anakarttta ram e oc yapilarak 3466mhz yapiliyor benim sectigim anakart ile de yapılarak 3600 gibi mhz lere çıkılabilir.

Ben şahsen bu soğutucuyu kullanıyorum ancak overclocksuz. Sistemim en fazla 5 derece ısınıyor. Ha Cooler Master'ın daha pahalı soğutucuları var. Alabilirsin ama dediğim gibi bu da performanslı olacaktır. Ben bunu alacağım zaman video da görmüştüm İ7 4749K overclock yapmıştı. Sistem yük altında max 70 dereceyi görüyordu. 6.Nesil'in nanometresi de küçük olduğu için daha az ısınacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…