3500 TL'ye i5 4690K vs AMD FX X8 8350 Tabanlı Sistem Seçimi

700W'a ihtiyacın yok. SLI yada CrossFire yapmayacaksan ileridede ihtiyacın olmayacak. Her geçen gün güç tüketimleri azalıyor.

hocam bence şimdiden kasayla birlikte 700w alması daha iyi olur belki kafasına eser para ayarlar cf yapar bide ekstra psu yenilemesin ve 700w civarı alıcaksan cooler master haf 912 advance ye bak derim 750w 80+ bronze psu var ve kasada sağlam kullandığım için tavsiye edebilirim ve daha ucuz

Farklı sistem önerisi istemiyor arkadaş, hangisi almalıyım diye soruyor. O yüzden yeni sistem tavsiyesi yapmayın.

Bana göre Intel i5 4690K işlemci, AMD Fx 8350 'ye göre bir tık daha önde. O yüzden Intel sistemi almanızı tavsiye ediyorum. Diğer parçalar aynı zaten.

Intel Cekirdek olarak hem daha yeni ve hem daha guncel hemde bu 4'cu 4 yasinda Cekirdegi oluyor AMD ise Cekirdek olarak olarak eski ve guncel bile degil 2 yasinda 2'ci Cerkirdegi kullaniyor asil Steamroller Cekirdegini kullanmasi lazim birde Excavator Cekirdegi olsaydi FX'ler ucardi
ucardi Bulldozer Serisi Hatali degil aslinda yani Cluster Multi-Threading Teknolojisinde Kod yetersizligi var Tek izlegi bu yuzden dusuk Performans veriyor bu Teknolojinin yapisi cok guclu ama Kod yetersizligi yuzunden Performans gosteremiyor bu neyden kaynaklaniyor AMD finansal sorunlarindan kaynaklaniyor sunuda anlatiyim Hyper-Threading'de yeterli ve guzel sekilde kod basilmis bu yuzden Tek izlekte Performans veriyor Cluster Multi-Threading Teknolojisinde Kod yetersizligi var bu yetersizligi yeterli yapabilirler icindeki bosluklar dolduralabilirler ama gerek yok is isten gecmis zaten onun anlami yok artik AMD Hyper-Threading kullanmak'la daha akillica is yapmis bana gore DH'da video'da diyorlardi 2011'de Bulldozer Serisinde Tek izlege daha yeni gecmisler daha yeni gelistirmeye baslamislar o zamanda sure bitti 5 sene'de 2011'e kadar daha yeni gecebilmisler Tek izlekte dusuk Performans veriyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı