3500 TL'ye kadar klavye önerisi

Vitaesmourte

Decapat
Arkadaşlar, şu anda SteelSeries Apex Pro TKL 2023 model klavye kullanıyorum. Fakat bu klavye, oynadığım Dead by Daylight oyununda bana pek uygun değil. Belki garip gelecek ama daha önce kullandığım XPG Summoner (Cherry MX Red switch) klavyede çok daha rahat oynuyordum. Hareketlerim daha akıcıydı, ayrıca bilek desteği çok yumuşak ve konforluydu. Oyundaki (moonwalk) tarzı hareketleri çok daha iyi yapıyordum.

Sizden ricam, 3500 TL’ye kadar alınabilecek, Red switch veya Red switch’e çok benzeyen switchlere sahip klavyeler önermeniz. Özellikle manyetik bilek desteği benim için çok önemli, çünkü uzun süre kullanımda büyük fark yaratıyor.

Apex Pro TKL’de bütün ayarları denedim; key speed’i 0.1’e kadar düşürdüm, 1.5 ms yaptım ama hiçbiri bana uymadı. Red switch klavyelerde ise çok daha rahat ediyorum.

Aşağıya sevdiğim ve tarz olarak hoşuma giden bazı klavyeleri de ekledim. Onlara benzer modeller önerebilirseniz çok sevinirim.
Not: Xpg summoner artık piyasada kalmadı bitti o yüzden aynısından alamıyorum. Aşağıdaki Rush Cobalt rk991'i alsam mı bilemiyorum çünkü eski klavye ve 1000hz şimdi artık 8000 hz'li klavyeler çıktı kafamda çok soru işaretleri var.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_8.png
    209,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_9.png
    446,5 KB · Görüntüleme: 17
Rationalkeys sitesinde bugün indirim başladı. Siteye girdiğinde göreceğin kuponla ilk alışverişine ek %5 indirim oluyor.

Bilek desteğini ayrı almanı tavsiye ederim. Ben kullanmadığım için öneremeyeceğim ama diğer arkadaşlar tavsiye verebilir. Sırf bilek desteği için klavye performansından ve kalitesinden ödün vermeye gerek yok.

Hocam 8000 HZ olanlar zaten sizinki gibi manyetik switch oluyor genelde. Red Switch veya benzeri klavyeler 1000 HZ civarında.

Ayrıca size tavsiyem Hot-swap güzel bir klavye almanız ve harici olarak da bilek desteği almanız. Bilek destekli olanlar genelde Hot-swap olmuyorlar.

Ben Aula F75 kullanıyorum ve LEOBOG Reaper Switch kullanıyor. Benim kırmızı switch giriş seviyesi Redragon klavyemden çok daha rahat hissettiriyor. Aula'ya rakip şu an birçok marka var belki de o fiyata daha iyisi de bulunuyordur. Ama manyetik switch aldığınız sürece aynı hissiyatı yaşayacaksınız.

Hocam peki neden günümüzde e-sporcular hâla 1000 hz klavye kullanıyorlar? Bir de 8000hz işlemciye yük değil mi? Sizin tavsiyeniz aula f75 mi?

Tamamdır ayrı alacağım ama burada çok klavye var kararsız kaldım baya :d Teşekkür ederim hocam sağ olun tavsiyeler için

Hocam klavyelerde farelerdeki kadar yük olmuyor. Özellikle manyetiklerde 0.1mm gibi kısa mesafelerin çok daha sağlıklı raporlanıp aktifleşmesi için önemli ama klasik mekanik switch'lerin mantığı manyetikten öte bir devre kontaklaması olduğu için 1000 HZ'den yukarısı da gereksiz oluyor. Her sporcu çok farklı keyfe sahip. ya da sponsorların yönlendirmeleriyle bazı şeyleri kullanıyorlar. Siz kendi kullanım amacı ve şeklinizi baz alın.

Hocam bir de klavye boyutu, lazım olup olmayan tuşlar, ses tekerleği veya kecaps seçenekleri gibi tercihlerinizi belirledikten sonra çoğunu elersiniz zaten, daha az seçenek kalır.

Cherry MX Red switch’ler oynadığım oyunda mükemmeldi; hareketlerim çok akıcıydı. Ancak manyetik switch’lere geçersem, eğer aynı his gelmezse üzülürüm . Mesela Apex Pro’da 0.1 actuation ile oynuyorum, fakat manyetik switch’lerde çok hızlı geliyor; 4.0 actuation’da bile aynı rahatlığı yakalayamadım. Bütün actuatinoları denedim olmadı

Oyun deneyimimde çok kararsız kaldım. Gözüm kapalı alabileceğim, güvenebileceğim bir klavye önerin var mı?

kablolu istiyorum ben kablosuz'u tercih etmiyorum =)
Hocam o zaman buralarda pek tavsiye edeni olmaz ama ben bizzat deneyimlediğim için Glorious klavyelerini öneririm. Premium malzemeler ve güzel switchh'ler kullanmanın yanı sıra hot-swap, Türkiye'de sadece Glorious'ta bulunan Double-shot PBT ışık geçiren Türkçe keycaps'li oluyor. RGB konusunda da güzel, yazılım konusunda da yeterli.

Burada kolay iade vs gibi Prime avantajlarıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kutu içeriği de çok güzel. Kimi klavye Türkçe kimisi İngilizce. Başlığında yazar zaten. Ben pişman olacağınızı hiç düşünmüyorum. Glorious FOX LINEAR Switch kullanıyor çoğu. İncelemelerine bakabilirsiniz. Bütçenize uygun seçenekler de var. Ama benim en çok tercih ettiğim ve beğendiğim boyut şu:

Kablosuz önerseydin ne diyecektiniz? Merak ettim? Bu arada glorious pahalı baya giriş seviyesi klavyesi bile 3600 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…