3500 TL'ye kadar Monitör Dahil PC Toplama

Anakart ile, işlemci arasında uyumsuzluk var yalnız. İşlemci 7.nesil bir işlemci, fakat koyduğunuz anakart 6.nesil işlemcileri destekliyor. B250 olması gerekiyor chipsetin.
Bu konuda yanlış bilgin var dostum. Eski anakartlar Kaby Lake işlemcileri yeni bios güncellemeri ile destekliyor. Technopat Youtube'da bu konu hakkında bir video hazırlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Bu konuda yanlış bilgin var dostum. Eski anakartlar Kaby Lake işlemcileri yeni bios güncellemeri ile destekliyor. Technopat Youtube'da bu konu hakkında bir video hazırlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Allah Allah? Yanlış biliyor muşum demek ki. Sanki BİOS güncellemesi diye bir şey duymuştum bu B250 anakartlı chipsetlerde. Yani demek istediğiniz şumudur acaba : Mesela i5 7500 işlemci alıp örneğin b150 chipsetli anakart aldım, ve bu anakartı aldığım için işlemciyi düzgün kullanmak için BİOS ayarlarıyla mı oynamak gerekiyor. Yani BİOS ayarlamaları yapmak gerekiyor sanırım. Ama b250 chipsetli anakart alıp i5 7500 işlemci alınca, direk BIOS ayarı yapmadan da kullanabiliyoruz.

Tam olarak dediğiniz bu mudur? Açıklayabilir misiniz eğer bu değilse? Tam olarak nasıl oluyor?

Gibi gibi ama tam olarak değil. Diyelim elinde B150 chipsetli anakart var. Sen bu anakarta kabylake işlemci takarsan görüntü alamazsın. İlk önce skylake işlemci ile bios güncellemen gerekli. Daha sonra kabylake işlemciyi takıp sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…