3500 TL'ye Sistem Toplama

Daer10

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bu hafta içinde yeni bir sistem toplayacağım. 3500 Tl bütçem var. 4000'e kadar da çıkabilir. İntel tabanlı, iyi bir ekran kartlı yani beni en azından 3-4 sene iyi bir şekilde götürecek bir sistem arıyorum. Halihazırda monitörüm bulunuyor yani monitör hariç. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü çıkarabilirsiniz:

Üst Seviye Oyun – Fiyat/Performans
AnakartASUS H97-PRO Gamer
İşlemciCore i7-4790
Ekran KartıAsus GTX970 ROG STRIX
BellekG.Skill 8 GB RipjawsX Kit – F3-12800CL9D-8GBXL
DepolamaSeagate 3,5″ 2TB Barracuda – ST2000DM001
SSDOCZ 240GB ARC 100
KasaCorsair Carbide CHAMP/SPEC-02
Güç KaynağıKasaya Dahil 80 PLUS 650W
MonitörASUS 23.6” VS247HR
Fiyat (Toplam)1503$ + KDV
3912 TL + KDV
[TBODY] [/TBODY]

Bence overlock'a açık bir işlemci almalısın. Stok soğutucu seni overclock yapmadığın sürece idare edecektir. 3-4 sene götürmesini istiyorsun, 1 sene sonra falan işlemci soğutucusu alıp overclock yaparsın. Her parçayı vatandan almamanı öneririm. Eksende 1250TL olan ekran kartı burda 1350TL. Tavsiyem bu şekilde ;

Bu sistemi almalısın. Ekran kartını 980 koyan olacaktır fakat 980 için 144Hz bir monitör lazım ki farkı anlayabilesin. Bu sisteme ileride SLI desteği oyunlara güzelce yerleşince bir tane daha 970 alıp SLI yaparsın.

Benim önerdiğim sistem arkadaşınkine göre daha güzel, teferruata yatırım yapıcam derken asıl önemli şeyleri es geçmiş.

Benim önerdiğim sistemdeki teferruat nedir ? İşlemci oyun için gayet iyi rahat 4-5 yıl götürür. Ben anlamıyorum millette bi I7 takıntısı var. Direkt işlemci I7 olsun diyolar. Sanki oyunu işlemci oynatıyor.

Sevgili bilgin dostum arkadaşın sistemi oyun için topladığını nereden çıkarttın? Oyun için toplamış olsa bile şuan ile 4 sene sonrasını düşün. Arkadaş belki grafik işleriyle uğraşıyor? Ayrıca 3500TL lik bütçeyi sonradan eklenebilecek, olmasa da eksikliği hissedilse de öldürmeyecek şeylere yatırmak yerine (ssd,işlemci soğutucusu) daha önemli bileşenlere yatırmak en mantıklısı. Burda kimse takım tutmuyor ne takıntısından bahsediyorsun? 3500TL'yi en iyi şekilde değerlendirmek istiyosan sonradan eklenecek şeylere değilde alındığında 3-4 sene değiştirilmeden kullanılacak şeylere yatırım yapmalısın. Sadece benim önerdiğim anakart yerine arkadaşınkini alabilirsin. Geri kalanını benim önerdiğim gibi alman en mantıklısı.

Sisteme gelen yorumları okuyabilirsin, ''Harika sistem olmuş''. 4000TL'yi bir kez verebileceğim için, ''ben çok biliyorum ya kimseye danışmama gerek yok'' mantığını kullanmak yerine ''ben bildiğimi yazayım bakayım eksik var mı?'' mantığıyla ilerlediğim için konu açtım. Anakart ve monitörden hangisini alırsam alayım vereceğim para değecek zaten. Tekrar söylediğim gibi 4000TL gibi bir para 3-4 senede bir kez veriliyor, o yüzden kafamdaki ufak tefek sorular için konu açtım.

Tekrar üsteliyorum, benim topladığım sistem seninkinden daha iyi bir sistem. Ego veya hava atmak olarak algılama bunu. Bariz ortada. Arkadaş sonradan SSD vs alamayacağım derse orasını bilemem. (Zaten önerdiğin SSD'yi ben olsam almazdım)

i7 önermeyi sadece 7 sayısını gördüğümüz için önerdiğimizi sanan sen, bu kafadan çık bence çok zarara uğrarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…