3500 TL'ye Sistem Toplama

Krakenthegod

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki günlerde 3000 civarına bir sistem toplamayı düşünüyorum. Aslında başta 1060'lı bir sistem toplayacaktım ama fiyatı çok olur gibi geldi.

İlk soracağım şey 1060'lı sistem (3GB olan) en düşük ne kadar fiyata toplanır? 3400-3500 gibi bir fiyata sistem önerebilen olursa onu düşünebilirim.

Asıl sorun 1050 Ti'lık sistem. Öncelikle bunu en uygun kaç liraya halledebilirim. İşlemci olarak İntel i3 veya AMD Ryzen önerenler var ama hangisini tercih etmem gerektiğini bilmiyorum ve aynı zamanda hangi Ryzen'in darboğaz yapıp yapmayacağını da bilmiyorum. Ayrıca anakartı minimum mu tutmalıyım yoksa biraz daha fazla paraya değecek daha yüksek bir model almak avantaj sağlar mı?

Önerilerinizi ve en uygun sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1060 koyabilmek adına SSD'den feragat ettim. İleride bütçeniz olur ise 8 GB RAM ve SSD ilavesi ile bu sistem uzun süre yeterli olur. 1050 Ti alırsanız ise RAM'i 16 yapıp SSD eklenebilir fakat 1060'lı sistemi alıp dediklerimi sonradan eklemeniz daha mantıklı olacaktır çünkü ekran kartı hadi deyince değiştirilebilen bir parça değil.
Adsız.png

a
Öncelikle teşekkür ederim. 1-2 bişey daha sormak istiyorum. 8100 bu karta veya 1050ti'a darboğaz yapar mı? Veya ryzen koysak daha uygun olabilir mi? Ryzen koyarsak hangisini koymak gerekir?

Son düzenleme:
Şu an Ryzen kısmında aynı fiyata i3 8100'e eşit bir işlemci yok diye biliyorum, yanlış da olabilir tam emin konuşmayayım fakat Ryzen önerilecek ise R5 2600 öneriliyor genelde. Bu yüzden bu fiyat bandında i3 8100 en iyi tercih olacaktır. 1050 Ti ekran kartına darboğaz yapmaz. 1060'a ise tam emin olmamakla beraber yapsa bile bu hissedilmeyecek düzeyde olur diye tahmin ediyorum. Alabilme imkanın var ise bütçe olarak 1060 tercih edebilirsin i3 8100 ile.

Şu an Ryzen kısmında aynı fiyata i3 8100'e eşit bir işlemci yok diye biliyorum, yanlış da olabilir tam emin konuşmayayım fakat Ryzen önerilecek ise R5 2600 öneriliyor genelde. Bu yüzden bu fiyat bandında i3 8100 en iyi tercih olacaktır. 1050 Ti ekran kartına darboğaz yapmaz. 1060'a ise tam emin olmamakla beraber yapsa bile bu hissedilmeyecek düzeyde olur diye tahmin ediyorum. Alabilme imkanın var ise bütçe olarak 1060 tercih edebilirsin i3 8100 ile.

öncelikle yorumların için teşekkür ederim. Peki topladığın sistemdeki parçalar birbirine uyumlu, değil mi? Açıkçası anakarttan hiç anlamıyorum :D

1050Ti ile uyum içerisinde 1060 ile de darboğazın ucunda.

yorumunuz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı