merhaba ben de aynı laptop üzerinde araştırma yapıyorum ancak birçok olumlu yorum yanında olumsuz yorumda mevcut şuana kadar araştırmalarımda bu performansı bu fiyata verebilecek bi özellikte laptop a rastlamadım ancak olumsuz yorumlar konusunda tereddütüm var 4gb ekran kartı 2 ye göre daha avantajlı olur ıps ekran sana kalmış bir şey bence çok aşırı önem arz ettiğini zannetmiyorum sonuçta bütçen kısıtlı olduğu için ıps ekranı ikinci plana atabilirsin tabiki bu benim görüşür ramın ddr4 olması ddr3 e oranla tabiki daha hızlı daha kalitelidir ama performans açısından bakarsak çok aşırı bi fark yaratacağını düşünmüyorum tabiki ne amaçla kullanacağın önemli laptobu ilgilendiğin laptobun zaten çift fanı mevcut turbo fan özelliği var bu fiyata ben başka bir laptop bulamadım aynı özelliklerde msı a baktım aynı özelliklere sahip msı lar 5000 tl civarı ancak olumsuz yorumlardan dolayı dediğim gibi çekincelerim var kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa ikimiz açısından kafamızda bi soru işareti bırakmazlar bence