Başlıkta da yazdığım gibi yaklaşık 1-2 ay gibi bir süre içerisinde ilk bilgisayarımı toplamayı planlıyorum. Bunun için 1 haftadır internette, forumlarda, youtube'da ve benchmark videolarıyla iç içeydim kendi başıma şöyle bi sistem oluşturdum.
Kendi başıma 3500 TL gibi bir bütçeyle toplayabiliceğim en iyi bilgisayarı toplamaya çalıştım.
İşlemci: İ5 6402P Vatanda artık i5 6400 satmıyorlarmış onun için 6402P kullandım ki bu işime geldi CPU bakımından 6400'den bi tık daha iyi bir işlemci 6500 için yeterli bütçem yok o yüzden bu işlemci ideal dedim.
Anakart: MSİ B150M Bazooka Açıkçası Msi'ın B150M Pro-Vdh versiyonu vardı ama yerine Bazooka'yı tercih ettim neden bende bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda parçaları değiştirmek gibi bi niyetim olursa anakarta hiç dokunmamak istiyorum.
SSD : Kingston Hyper X Fury 240GB HDD yerine SSD tercih ettim ilerleyen zamanlarda sisteme HDD ekliyebiliceğimi düşündüm[.
Ekran Kartı: Zotac GTX1060 AMP! Edition Şimdi kimse Zotac önermiyor bunu biliyorum kime sorduysam danıştıysam "Zotac dandik" "Zotac alma" "öyle bi marka mı varmış" şeklinde cevaplar aldım ama fiyat konusunda bakarsak diğer 1060'lardan hemen hemen 200 lira daha hesaplı Msi'ın gaming versiyonu bugün 1600 liraya çıktı. Gönül tabiki Msi-Asus istiyor fakat bütçe el vermiyor ayrıca neden RX 480 kullanmadın derseniz Benchmark videolarını izlediğimde 1060'lar yaklaşık %8 ile %15 arasında daha fazla performans veriyor ve AMP! Edition'dan önce mini Edition'a baktım araştırmalara göre yük altında ekran kartı 80 dereceyi görüyor hatta geçiyor ve çok fazla ses çıkartıyor. Onun için 2 fanlı olan AMP! Edition'u tercih ettim yük altında 72 dereceleri görüyor ses konusunda da miniden daha iyi
RAM : Hyper X Fury Yine SSD'de olduğu gibi bütçem el verdiğinde üstüne bir 8GB daha ekleme planım var veyahut dolar biraz daha düştüğünde.
Kasa : Zalman Z3 Plus Fiyat performans olarak bakıldığında en ideal kasalardan bir tanesi ayrıca 600w bir PSU ile geliyor bütçeme iyi geldiği için bunu kullanmayı tercih ettim.
Bu kasayı yaklaşık 1-2 ay gibi bir süre içerisinde toplamayı planlıyorum malum dolar 2 gün önce 3.58'lere kadar çıktı. Dolar düşer umudu ile 1-2 ay daha bekleyip ondan sonra toplamayı planlıyorum. Onun dışında eğer bu uzun yazıyı okuduysanız size çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yorum ve parça önerilerinizi bekliyorum.