3500X çok fazla kullanılıyor

Huseyinatik

Hectopat
CPU çok fazla kullanılıyor. Örneğin GTA 5'de ortalama %80'lerde arada bir de %90'lara çıkıyor ve böyle olduğu zamanda oyun akıcılığını kaybedip kasıyor gibi oluyor. Sizce işlemcim arızalı mı? Lütfen bilenler yardım etsin.

Sistemim:

B450M S2H V2 anakart.
AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
XFX RX 5500 XT 8 GB ekran kartı.
XPG 8 GB 3200 MHz RAM.
Kingston A2000 500 GB M.2 SSD.
Zalman gigamax 550W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi ayarlarda ve çözünürlükte oynuyorsun ?
Very high ayarlar 1080 p
Hangi ayarlarda? Sürekli mi kasıyor yoksa bazen mi? Takılırken veya kasarken anayol gibi yerlerde mi kasıyor yoksa durup dururken mi?
Hocam hizli gidince oluyor çoğunlukla
70 FPS'de kasmaması lazım diye düşünüyorum. Belki arka planda çalışan farklı uygulamalar işlemciyi sömürüyordur bu da bir ihtimal.
Hocam hizmetler kisminda birsuru windowsun dosyalari var bu herkesde var degil mi?

Bir ihtimal 1x8 GB RAM sorun olabilir. Ryzen işlemciler çift kanal RAM'den iyi beslenir ve performansları da ona göre artar. 8 GB da günümüz için yetersiz. Tüm bu ihtimaller işlemciye de negatif vuruyor olabilir.
Bunu bende dusundum inşAllah bundandir hocam.
Bir ihtimal 1x8 GB RAM sorun olabilir. Ryzen işlemciler çift kanal RAM'den iyi beslenir ve performansları da ona göre artar. 8 GB da günümüz için yetersiz. Tüm bu ihtimaller işlemciye de negatif vuruyor olabilir.
Hoccam birde uzaktaki objeler biraz geç yukleniyor yani yakinina gidince tam yukleniyor bunun ramle veya islemciyle ilgisi olabilir mi?

Bunu ben de düşündüm inşAllah bundandır hocam.

Bir de farklı oyunlarda durumlar nasıl? Bu sorunu bazı oyunlarda yaşıyor bazılarında yaşamıyorsan çok büyük ihtimalle RAM sıkıntı yaratıyordur. 3500X güzel bir işlemci ama 6/6. Bir de ona yeterli takviyeyi vermezsen iyice düşer. 2x8 GB RAM yapıp öyle kontrol etmeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı