3500X sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Rediron

Kilopat
Yer
İstanbul /Anadolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus VP249QGR 144Hz 1Ms IPS / Corsair Spec Delta Mod Panel 6 Fan RGB / Corsair VS650 Psu / Asus B450M Dragon / Asus Tuf RTX 3060 / AMD Ryzen 5 5600 / Arctic Freezer 34 Duo / GSkill 2x8 16GB 3200mhz / Adata SX8200 Pro 512GB / Seagate Barracuda 2TB / Logitech G29 + Shifter / Logitech G512 / HyperX Pulsefire Haste / SteelSeries Arctis Nova 1/ Windows 11 Pro / Türknet Fiber 1000Mbps / PS2 / PS3 / PS4
Merhabalar, 1-2 gündür mavi ekran alıyorum bunlar nedendir yardımcı olabilir misiniz? Durup dururken Google da falan oluyor.

ASUS B450M Dragon.
ASUS TUF GTX1660s.
Ryzen 5 3500X.
Corsair Spec Delta 650W.
G.Skill 2 X 8 3200MHz.

@PanzerTR

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bir tanesi driver hatası DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi kaldırıp en son driverı kurun. Chipset driverını kurun. officialsite diğerleri RAM hatası. Raminizde herhangi bir fiziksel hasar olmadığına emin olun. Silgi ile silin ve yerlerini değiştirin. Sonrasında Memtest86 ile test yapın. Memtest86 ile Bozuk RAM Testi. Google Chrome kullanıyorsunuz onu kaldırıp bir süre Microsoft Edge veya Opera ya da başka bir tarayıcı kullanın.

Merhabalar dediklerinizi daha uygulayamadım çok yoğundum ama bir sürü daha mavi ekran verdi tabi minidumps klasöründe en son 5 tane kaldığı için onları atıyorum belki sorunu kesinleştirir. Benim bilgisayarımda zaten toz olmaz her hafta temizlerim neyse bi daha temizledim ramler falan dediniz. Ekliyorum dosyaları. Bu mavi ekran çok olmaya başladı bi zarar verir mi?

Ek
Bios güncellicem diyelim en son bios beta değil ama önceki 2 tane beta var acaba onlarında betasının gitmesini mi beklemeliyim?

Dahada ek yapıyorum cinayetleri güncelleyeyim dedim driver ı silerken bilgisayar mavi ekran verdi orda iş sıkıntıya bağladı. Silsem driver yok diyor. Yüklesem unable to install falan diyor. Yarın pc lazım lütfen birisi bişey yazsın ramleride çıkarıp baktım üfledim hafif tozluydu ama işe yaramadi. 2dk bir mavi ekran veriyor. Iyice sapıttı. Yeniden başlatmaktan artık kurtarma ekranına atıyor arasıra. Yeniden windows kuracam Hafta sonu ama hiç istemiyorum kurmak bir sürü saatimi alacak. Lütfen birisi çözüm sunsun...
Dahada ek yapıyorum chipsetleri güncelleyeyim dedim driver ı silerken bilgisayar mavi ekran verdi orda iş sıkıntıya bağladı. Silsem driver yok diyor. Yüklesem unable to install falan diyor. Yarın pc lazım lütfen birisi bişey yazsın ramleride çıkarıp baktım üfledim hafif tozluydu ama işe yaramadi. 2dk bir mavi ekran veriyor. Iyice sapıttı. Yeniden başlatmaktan artık kurtarma ekranına atıyor arasıra. Yeniden windows kuracam Hafta sonu ama hiç istemiyorum kurmak bir sürü saatimi alacak. Lütfen birisi çözüm sunsun...

Son düzenleme:
İlk olarak kendiniz bir şey yapacaksanız boşuna konu açmışssınız. Söylenenleri yapacaksanız ilk olarak yazılanları eksiksiz uygulayacaksınız.
Zaten sizin dediklerinizi yapmaya başladım ama silerken sapıtti ben de arada kaldım vallaha 1dk sonra kapanıyor haftasonu bakacağım çünkü baya sınır oldum bişey yapılmıyor bilgisayarda.

Nasıl başladınız? Sırasıyla BIOS güncelleyin dedim BETA'ları da güncelleyecem mi diyorsunuz dosyayı vermeme rağmen.
Ben üstteki arkadaşın dedikleriyle başlamıştım. Aşağıya doğru gidecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…