350TL Modem Önerisi

Femresirvan

Centipat
Merhaba Technopat Sosyal;

Kardeşimle aynı evde LAN bağlantılı Rust oynarken ping spikelar oluyor. Fakat tek girdiğimizde bu sorunu gözlemlemedik. Reddit'te şans eseri bir Türk'ün de başına gelmiş modem değiştirerek sorunu çözmüş. Evimde dandik de bir repeater var onu bridge ile router olarak kullandım fakat sonuç yine aynı.

Şu an ki modemim Everest SG-1850 gibi dandik bir modem.
Bulunduğum konum sadece ADSL destekliyor bu yüzden fiber modeme ihtiyacım yok fakat önemli olan dandik olmaması.

Teknosa'da Archer VR300 350TL gibi bir fiyata satılıyor şu an:

Eğer bilginiz varsa bana hem böyle bir sorun oluşturmayacak işlem yeteneği yüksek, hem de uygun modem paylaşır mısınız?

Son olarak Xiaomi'nin 3G Router'ını çok övüyorlar onu bridge olarak kullansam o fiyata alabileceğim modem+routerlara göre daha mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki modeminden memnun olmadığın için kötü bakabilirsin ama 2 - 3 senedir Everest SG-V300 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Birkaç arkadaşıma da önerdim ertesi gün ulaştı evlerine.

Önceki modeminden memnun olmadığın için kötü bakabilirsin ama 2 - 3 senedir Everest SG-V300 kullanıyorum. Oldukça memnunum. Birkaç arkadaşıma da önerdim ertesi gün ulaştı evlerine.

Hayır, şu an kullanıyorum Wi-Fi çekim kalitesi kötü VDSL olduğu için kullanıyorum bir sıkıntısı yok sadece Wi-Fi sıkıntısı söylemiş olduğum gibi kablo ile aslanlar gibi çalışıyor alabileceğim en yüksek hızı alıyorum.

Arkadaşlar sorun anlaşılmamış. Oyunda aynı ip ve aynı porttan veri akışı oluyor ikimiz aynı anda girdiğimizde. Çekim gücü 2.4ghz kullandığımda 4 anten eve tamamen yetirebilecek güçte benim için. Önemli olan o modemin işlem yeteneği, bu arızanın hat kaynaklı olabileceğini de duydum. Zaten modemi değiştireceğim için ilk olarak modemden başlıyorum.
@SwishTTT
Asus'un o modelinde yazılımsal sorunlar olduğu söyleniyor.
@Mhmd
Şuan İstanbul dışında olduğumdan ikinci ele pek sıcak bakmıyorum maalesef :/.

Son düzenleme:

Adam Archer’i beğenmemiş sence bunu beğenir mi?

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.
Keenetic Omni Dsl seni epey idare eder. Tam aradığın modem.

Keenetic Omni Dsl KN-2011
Modem hoşuma gitti fakat bunun için biraz geç oldu :).
Öğle vakti vr300 aldım ve sorunum çözüldü şuan iki kişi oyunu oynayabiliyoruz.
QOS ayarları çalışmadı onu biraz daha kurcalayacağım meraklısı varsa anlatırım, fakat belirli bir ip range e kısıtlama kolaylıkla getirdim.
VR300 arayüz bakımından çok fazla özelliği olmasa da ev kullanıcısı için yeterli özelliği var. Telnet ile bağlanınca daha çok özelliğinin olduğunu gördüm.
Kapsama alanına gelince 2 katlı evimde merkezi sayılmasa da merkeze yakın bir konumda alt katın mutfağına konumlandırdım. %80in altında çeken yer yok. 2.4GHz de gayet başarılı. Zaten 10mbit internetimiz var 5ghz'e de gerek yok açıkçası.
Günümüz şartlarında vr300 350TL modem+routerlar arasında F/P derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı