Hayir voltaj korumasi bayağı iyi. Fazla akimdan koruyor donanimlari ve anakart uzerinde sogutma paneller diger anakartlardan fazla goze carpiyor. Gigabyte model anakartlar da vardi eskiden ki hala var.
Teknoloji,kullanım kolaylığı vs açısından nvidia daha iyi ama dlss özelliğini olan oyunları kullanmıyorum. Benim attığım sistem 31.5K olması gerekiyor. Sizin attığınız sisteme attığım soğutucu ile yaklaşık 36K oluyor değer mi sizce aradaki farka ?
2.el alabilecek kadar detaylı bir bilgim yok. Parça testleri,mining olup olmaması ya da parça eksikliğini anlayamam. Babam alacaksak sıfır ve kaliteli alıp sonra bana dilenme diyor. Yine de araştırıp detaylıca bakarım.
Hocam genel olarak değerlere baktığımızda aşırı bir fark yok. Hatta 7800 XT biraz daha güçlü. Ek olarak söylemek isterim ki 16GB. AMD'nin 1-2 seneye kalmaz çok iyi noktaya geleceğini düşünüyorum. FSR teknolojisini dama atmamak lazım.
AMD olduğu yerde durmuyor ki. Kendisini hızla geliştiren bir firma. Fiyatına göre saf güçte çok başarılı olan kartlar üretiyor. İleride teknolojisini geliştirebilir. 4070 veya 7800XT tercih meselesidir bana göre.