360 Hz için AM4 işlemci önerisi

mziezi

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, RX7600 ekran kartı, R5 5600 işlemci, A520M-K anakart, AMD Wraith Prism 92mm kullanıyorum. 360Hz monitöre geçiş yapacağım. Valorant'ta 360 FPS alabileceğim işlemciye ihtiyacım var.

Fiyat olarak AM4 güçlü bir işlemci almak mı mantıklı yoksa AM5 geçip RAM ve anakartı değiştirmek mi mantıklı?

Ryzen 7 5700x3d.

Ufak bir tavsiye. Gereksiz olur bu yaptığın tamamen. Nedeni şu; aralarında yaklasık 50FPS ortalama fark olacak ama senin gözün bu farkı yakalayamayacak. Yani sen hissetmeyeceksin.

AM4 için en iyi(ve tek) çaren Ryzen 7 5700X3D almak. 5800X3D daha iyiydi ama son bir yıldır absürt yüksek fiyatlıydı ve sanırım tükendi. 5700X3D ise derdine çare olur mu emin değilim. Bazı oyunlarda 5600 ile aynı, bazılarında %10 daha iyi, bazılarında %20 daha iyi. AM5 için de masrafın 2-3 katı olur.

Ufak bir tavsiye. Gereksiz olur bu yaptığın tamamen. Nedeni şu; aralarında yaklasık 50FPS ortalama fark olacak ama senin gözün bu farkı yakalayamayacak. Yani sen hissetmeyeceksin.
Bencmark testlerinde 70-110 fps arası fark yaratıyor (o an ki oyun sürümü değişkenliği vs.) 240Hz geçmeyi düşündüm ancak kendimi biliyorum ki 240hz den sonra 360a geçmek isteyeceğim. Durumum için en mantıklısı pc yenileyene kadar 2. el 240hz veya sıfır360hz alıp elimde tutmak gibi gözüküyor. Malum ülkede bugün almazsan yarın keşke alsaydım diyorsun.

Bilmiyorum daha önce kullandınız mı ben 200 Hz bir marka kullandım bayağı bilindik daha sonra MSI marka 170Hz monitöre geçtim daha düşük Hz olmasına rağmen daha cazip ve kaliteli bariz şekilde dikkate alın lütfen.

Benq'nun 144hz modeli mevcut bende 240 ve 360 ı da kullandım aralarında ki fark kendini belli ediyor. Sizin kullandığınız 200hz belki va'dır 170 ips'dir. Amacım dizi, film vs. izlemek değil ki onun için de ips panel 144hz var. Yani kısaca tek derdim şuan min 360fps

Evet pek mantıklı gözükmüyor. Sistemimi ddr5 yapana kadar geçici olarak 2. el 240hz beni ileride de zarara sokmaz gibi gözüküyor. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…