Selam, iyi sosyaller arkadaşlar, Arctic Liquid Freezer II 360mm halihazırda bende mevcut maalesef i9 13900K işlemcisini soğutmuyor, kasa değiştirerek 420'ye geçmeyi düşünüyorum, ortalama 6 - 7 derece fark eder dedi çoğu arkadaşım, sizce ne yapmalıyım?
Dostum yakın arkadaşım da soğutamadı benim kadar zamanının işlemcisini ve daha birkaç şikayette gördüm. Bilmiyorum Corsair'i bir dene derim, pişman olmucaksın. Aşırı voltaj vermeyip OC'u bilinçli yaptığından eminsin değil mi?
Dostum yakın arkadaşım da soğutamadı benim kadar zamanının işlemcisini ve daha birkaç şikayette gördüm. Bilmiyorum Corsair'i bir dene derim, pişman olmucaksın. Aşırı voltaj vermeyip OC'u bilinçli yaptığından eminsin değil mi?
Listede bulunan en iyi değeri veren sıvı soğutma, 53 dB gibi korkunç bir ses seviyesindeyken Arctic 360 ise 43.2 dB gibi kabul edilebilir bir %100 fan değeri sunuyor. 53 dB çalışan bir sıvı soğutmaya tahammül edemezsin ama 43.2 dB'ye tahammül edebilirsin. 4 derece sıcaklık kazanıyorsun ama karşılığında 10 dB ses seviyesi artışı da beraberinde geliyor, ki 4 derece için değecek bir şey değil.
Arctic'in ana odağı maksimum performansı minimum ses ile sağlayabilmek.
Hocam ben asus lc ii 360 kullanıyorum cfm 80 statik basınç 5.0 yani radyatörun büyük olması iyi soğuttugu anlamına gelmiyor ona bakıpta ürün alma derim 420mmlik sogutucuya göre düşük değerler onun statik basıncı en fazla 2.4 3 arasıdır yani 420mmlik soğutucu 360mmlik soğutucu kadar sogutamiyor
Yanlış bilmiyorsam statik basınç daha önemli sogutucularda çünkü değer ne kadar yüksek olursa fanlar radyatör bosluklarindan o kadar fazla hava gecirebiliyor mesela phanteks glacie t30 gen2 diye bir model var 101 cfm 7.0 statik basınç yani o dahada iyi ama.parasida iyidir almanyada bile 320 euro