3600 MHz 19 CL vs 3200 MHz 16 CL

Arkadaşlar aldığımı belirtmeyi unutmuşum. Aslında CL değerine bakmadan alındı. Sonradan farkettim

Birkaç yerde bu ramlerin OC ile cl16 değerinde çalıştırıldığını ve OC'a yatkın bellekler olduğunu okudum. Anakartımı da yukarıdaki mesajımda paylaştım. O olayı nasıl yapabiliyoruz? Daha önce yapan var mı?

Ben yapmadım. İngilizce biliyorsan GamersNexus'un bir rehberi olması lazım.

Ben yapmadım. İngilizce biliyorsan GamersNexus'un bir rehberi olması lazım.
Dostum teşekkür ediyorum cevapların için. Hiçbir şey yapmadan da kullanıldığında da pek fark olacağını sanmıyorum. Bu durum hakkında görüşün nedir?

CL18 3600'ya da CL16 3200 almanı tavsiye ediyorum. Bütçe sıkıntın yoksa G.Skill markasının 3600 CL16 RAM'ları var.

Son düzenleme:
Dostum teşekkür ediyorum cevapların için. Hiçbir şey yapmadan da kullanıldığında da pek fark olacağını sanmıyorum. Bu durum hakkında görüşün nedir?

Bu videoya bakarsan performans farkını görebilirsin. FCLK denilen normal şartlar altında RAM Hızı/2 yani 3200MHz ram için 1600MHz. Videoda FCLK değerleri buna uymuyorsa görmezden gelebilirsin(Ryzen'de overclock yapmaya niyetin varsa öğrenmelisin ama).

Overclock yapmayı bilmediğim için o işe yeltenmem Sanırım pek bi fark yok ya, bakalım öyle deneyelim olmadı ileri doğru ramlerde değişiklik yaparız.

Overclock yapmayı bilmediğim için o işe yeltenmem Sanırım pek bi fark yok ya, bakalım öyle deneyelim olmadı ileri doğru ramlerde değişiklik yaparız.
Çok bir farkı yok. Zaten bu gerçek hayatta çoğu kişi GPU bottleneck yiyeceği hiçbir fark olmayacaktır. Bu testlerde kullanabildikleri en iyi GPU'yu kullanıyorlar ki RAM'ler arası farklar ortaya çıksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…