3600 MHz ile 3200 MHz RAM'leri birlikte çalıştırmak

raskolsikov

Kilopat
Daha fazla  
Elimde iki tane 8 GB'lık Neo Forza 3200 MHz RAM vardı. İtopya'dan GoodRam IRDM Pro 3600 MHz 2x8GB aldım. Anakartın ikinci ve dördüncü RAM soketine yeni aldıklarımı, birinci ve ikinci soketine eskileri takıp çalıştırdım. BIOS'tan 1.4v 3600 MHz manuel ayarladım ve timing ayarlarına yeni RAM'lerin XMP ayarlarını girip sistemi çalıştırdım. RAM overclocklamakta acemiyim. ZenTimings ekran görüntüsünü buraya bırakıyorum. Anormal bir şey görürseniz söyleyebilir misiniz? Şu an sistem stabil çalışıyor gibi görünüyor.

AIDA testini yaparken arka planda hiçbir uygulama açık bırakma.

Eğer testi yaparken hiçbir uygulama açık değilse RAM stabil değil çünkü 67NS çok fazla.

Ayrıca RAM çiplerini öğrenmemiz gerekiyor, taiphoon burner görüntüsü atabilir misin her RAM'in?

Her şey kapalıyken 63-64 oluyor. 4-5 kere test ettim.

@deadfellow hocam ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
@the Prodigy Hocam sizi de yordum ama bakabilir misiniz?

3600 MHz CL18 için 63 ns normal duruyor. Güvenli modda denersen daha düşük de çıkabilir. Elindeki belleklerin hepsi 8 × 1 GB Single Rank şeklindeymiş, çip üreticileri de aynı bu yüzden uyumsuzluk çıkarma ihtimali düşük.

Şu testi Extreme1@Anta777.cfg seçerek çalıştırır mısın?

Onun haricinde bu zamanlamaları girebilirsin:

tRRDS 6
tRRDL 6
tFAW 24
tWTRS 4
tWTRL 12
tWR 24
tRTP 12 ama bunları girdikten sonra da test yapmalısın.

Tamamdır hocam. Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Bu değerlerin hepsini tek tek test edeyim mi yoksa bir anda hepsini gireyim mi? Bu arada 1usmus testi yapmıştım sorun çıkmamıştı, dediğini de yapıcam. Tekrardan teşekkür ederim.

Tek tek girersen çok uğraştırıcı olur. Aynı anda girmeyi deneyebilirsin.

Tek tek girersen çok uğraştırıcı olur. Aynı anda girmeyi deneyebilirsin.
Hocam o değerleri girince gecikme arttı. Neyi yanlış yapıyorum?

Hocam o değerleri girince gecikme arttı. Neyi yanlış yapıyorum?
@the Prodigy Hocam şimdi fark ettim testmem5 hata vermese bile o son verdiğiniz ayarları yapınca ekran kartı driverı çöküyor.

Hocam çok merak ettiğim bir şey var cevabını bulamadım bir yerde. Aida64 gecikme testini yaparken arkaplanda her şeyi kapatıyoruz. Hatta siz güvenli modda daha düşük gecikme alırsın demiştiniz, evet daha düşük. Ancak anlamadığım şey şu ki oyunları güvenli modda oynamıyoruz sonuçta. Güvenli modda gecikmenin düşük olması oyunlarda fayda sağlıyor mu? Yani gerçek gecikme güvenli modda aldığımız gecikme mi? Windows çalışırken arkaplanda bir şeyler varken 70NS'i gördüğüm bile oluyor çünkü. Bu bir sorun mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…