Evet uzun ugraşlar sonucu BIOS'u en kararlı sürüme güncelledim ve yine ayni sorun. XMP acinca da bilgisayar acilmiyor BIOS sifirlamam gerekiyor ve manuel olarak yukseltince de ve 3000MHz de dahi çalışmıyor.
Hocam, RAM'i diğer slota takıp denediniz mi hiç? Yapıp yapmadığınıza dair bir şey yazmadığınız için soruyorum. Eğer 2. slotta da çalışmıyorsa, RAM'e bir Memtest yapabilirsiniz. RAM'de bir bozukluk olabilir. Çevrenizde, yakınınızda biri varsa, onlardan RAM alıp farklı RAM ile test edebilirsiniz. Şu an aklıma farklı bir şey gelmiyor maalesef. Ayrıca, el ile RAM'i 2666 yaptığınızda da mı görüntü gelmiyor?
Hocam, RAM'i diğer slota takıp denediniz mi hiç? Yapıp yapmadığınıza dair bir şey yazmadığınız için soruyorum. Eğer 2. slotta da çalışmıyorsa, RAM'e bir Memtest yapabilirsiniz. RAM'de bir bozukluk olabilir. Çevrenizde, yakınınızda biri varsa, onlardan RAM alıp farklı RAM ile test edebilirsiniz. Şu an aklıma farklı bir şey gelmiyor maalesef. Ayrıca, el ile RAM'i 2666 yaptığınızda da mı görüntü gelmiyor?
Açıkçası net bir şey söyleyemiyorum. Acaba OC yapabilmeniz için çift slot RAM mi kullanmanız gerekiyor emin olamadım. Eğer 2666'da da çalışmazsa farklı bir RAM veya RAM'ler ile test edebilirsiniz.