3600 MHz RAM 2400 MHz'te çalışıyor

Optimize ettiğimde şu uyarıyı veriyor.

Dosya Ekleri

• 7016BACA-33B0-4C97-A265-F2929F32579F.jpeg
    153,4 KB · Görüntüleme: 36
Tamam deyip geçebilirsin önemli bir uyarı değil, sıcaklık ile ilgili bir kablo olması zorunlu bir şey değil.

Cihaz ısınırsa diye dikkat etmen için söylüyor, sen ayarları yapıp bilgisayarı açtıktan sonra sıcaklık değerlerine bak fazla ısınıyor mu diye kontrol et hocam.

XMP ayarını açmadan önce PC açılıyor 2666 MHz ile çalışıyor, XMP'yi açtığımda yine BIOS'a atıyor.

Dosya Ekleri

• E59C6BA1-8A67-4AA5-96F5-D1AFB24BEA86.jpeg
    204,7 KB · Görüntüleme: 36
F1'e basıp bekler misin, RAM ayarlarını değiştirdikten sonra bilgisayar birkaç kez yeniden başlayabiliyor çünkü normal bir durum.

BIOS'a girerse tekrardan F10'a basıp tekrar başlat lütfen, ayarları değiştirdikten sonra birkaç kez yeniden başlaması gerekiyor çünkü sistem.

F1'e bastığımda BIOS'a atıyor.

Tamam deniyorum.

Bu videodaki ayarlar ile aynı mı ayarlarınız
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değildi, şu an yaptım ama yine aynı ekrana attı.

BIOS pilini çıkar tak yapmış mıydınız?

BIOS pilini çıkar tak yapmış mıydınız?

Sırayla anlatıyorum her şeyi sıfırlandım, pili çıkarıp taktım, XMP ayarladım, en son bu ayarı yaptım videodaki yine aynı.

Allah Allah'ya nerede bir şey kaçırıyoruz anlamadım, normalde ayarı yaptığın taktirde birkaç kez yeniden başlıyor ve sorun çıkmıyor. Sen normal sistem ayarlarına döndürüp 2666Hz çalışırken Görev Yöneticisi'nden performans kısmında Memory alanını ekran görüntüsü atabilir misin bana? Ve RAM'i hangi slota taktın, rastgele mi yoksa 1. slota mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…