3600 MHz RAM 2666MHz üstüne çıkmıyor

overclockmagduru

Hectopat
Daha fazla  
Değerli arkadaşlar herkese merhabalar, umarım sağlığınız ve keyfiniz yerindedir. Yaşadığım ve çözemediğim bir problem hakkında deneyiminize başvurmak istedim, sorun şu şekilde; 3600MHz O.C. Hızına sahip GeIL 32 GB Evo X II RGB AMD Edition 3600MHz CL18 DDR4 RAM (GAEXSY432 GB) kullanmaktayım, bu RAM 2666 MHz hızında çalışmakta ve 3600MHz'e bir türlü çekemiyorum.

Sistemim ise:
ASUS B450 TUF Pro S.
AMD Ryzen R7 3700X.
GTX 2070 Super.
GeIL 32 GB Evo X II RGB AMD Edition 3600MHz CL18 DDR4 RAM
BIOS'u son sürüme güncelledim, anakartta denemediğim ayar- DRAM voltajı, soc voltajı, gecikme değeri kalmadı. RAM'in kendi D.O.C.P Profili de çalışmıyor. Gerek manuel, gerek DOCP profiline ek ayarlamalar yaptım ama hiçbir türlü anakart Boot'a geçmedi. Amacım işlemcinin frekansını sabitlemeden ve Turbo frekansını kısıtlamadan bu RAM'i 3600MHz hızına çekebilmek. Kutusunda ve broşüründe 3600MHz'de 18-22-22-42 değerinde olması gerektiği yazıyor bu değerleri 3 aşağı 5 yukarı değiştirdim ama hiçbir şekilde Boot edemedim.
Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler. Aşağıya taiphoon ve CPU-Z ekran görüntülerini ekliyorum.

Xmp desteğini açmanız yeterli olacaktır.
Onun dışında herhangi bir ayarla oynamamlısınız.

BIOS'tan XMP'yi Default'a alın sonra RAM MHz'si 3600 MHz'ye alın. Eğer 3600 MHz gözükmüyor ise XMP'yi profile 1'e alın ve 3600 MHz' ye alın.

D.O.C.P ayarını profile 1’e getirin.

Voltaj 1.35 ve gecikmeler yüksek iken yavaş yavaş frekans arttırın, boot etmeyene kadar çıkın veya voltajı direkt 1.45V verip yine yüksek gecikmede 3600MHz'e çekmeye çalışın. Soru işaretli gözükse bile Micron E-die bu IC, yani yüksek ihtimal. Bu değerleri rahatlıkla görmeniz gerekiyor. Bu arada tek slot yerine çift yapsanız sizin için daha iyiydi.

Yüksek gecikmeye örnek verirsek 24-26-26-48, bu değerleri teker teker düşürmeyi denersin eğer sorunsuz boot ederse. Ayriyeten her düşürmeden sonra Memtest86 ile ilk 7 testi tamamla.

Arkadaşlar XMP'nin adı AMD sistemlerde D.O.C.P bildiğiniz gibi, aktif hale getirdiğimde Default Profile1 3600MHz ile boot etmiyor. @MoonDrag @Darth.Vader @ftftc_
Bunu deneyeceğim şimdi teşekkürler.
Arkadaşlar XMP'nin adı AMD sistemlerde D.O.C.P bildiğiniz gibi, aktif hale getirdiğimde Default Profile1 3600MHz ile boot etmiyor. @MoonDrag @Darth.Vader @ftftc_

Bunu deneyeceğim şimdi teşekkürler.
En fazla 3000MHz'e çıkabildim. Sonrasında voltaj arttırarak veya gecikme yükseltip düşürerek 3066MHz'e bile çıkamadım.

Dosya Ekleri

• 2993.jpg
    30,3 KB · Görüntüleme: 82
  • 3000.jpg
    32,6 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Çok şaşırtıcı. Yongalarda bir problem olma olasılığı yüksek, iade seçeneğin varsa iade edip 2x16GB veya 2x8GB RAM alabilirsin. Eğer iade edemiyorsan ve garantiye göndermek istemiyorsan 3000MHz'de gecikmeleri düşürebilirsin. 2T'deki hali bile böyleyse çok bir şey beklememek lazım bu bellekten.

Sorunun çözümü RAM'i 4. porta takmak. En azından benim anakartımda öyle olduğunu anladım.
Şu an 3600MHz stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…