3600 MHz RAM'i 3200MHz kullanmak

weoji0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Şimdilik idare etmek için kendime Corsair Vengeance 8 GB 3600MHz RAM almak istiyorum 520 TL'y. Şu anki kullandığım RAM GeIL EVO Forza 8 GB bunu ileride param olunca satıp üstüne para ekleyip Corsair Vengeance 8 GB 3600 bir tane daha alıp Dual Channel kullanacağım. Yani idarelik alıyorum ama sorun şu ki anakartım 3200MHz destekliyor ( ileride B450 Aorus Pro alacağım o 3600 MHz destekliyor ) sorun şu ki ben şimdi alsam bu 3600MHz RAM'leri acaba BIOS'tan 3200 MHz çekip kullanabilir miyim?

Ne dediğinizi bilmiyorum ama gene sorayım RAM'leri taktıktan sonra BIOS'a erişebilirim değil mi?
Kullanabilirsin ama birbirinden ap ayrı RAM ler olduğu için uyumsuzluk olma ihtimali yüksek.
zaten belirttim idarelik alıyorum diye 1-2 ay kullanıp dual yapıcam sorun yok yani

Anakart 3200 mhz destekliyorsa sen 3600 mhz de taksan otomatik 3200 de çalışıyor diye biliyorum yani bir sıkıntı çıkmaz. Yanlışım varsa düzeltin.

3600 MHz bellekleri en fazla 2133 MHz destekleyen anakart ile birlikte kullanıyorum, sıkıntı yok sorunsuz çalışıyorlar.

Ne dediğinizi bilmiyorum ama gene sorayım RAM'leri taktıktan sonra BIOS'a erişebilirim değil mi?

zaten belirttim idarelik alıyorum diye 1-2 ay kullanıp dual yapıcam sorun yok yani
Sistem açılırsa -ki muhtemelen açılır- BIOS a girebilirsin. Ama uyumsuzluk yüzünden takılmalar, FPS düşmeleri vs olabilir.

Sistem açılırsa -ki muhtemelen açılır- BIOS'a girebilirsin. Ama uyumsuzluk yüzünden takılmalar, FPS düşmeleri vs olabilir.

En kötü eski RAM'leri çıkartırım teşekkürler bilgilendiriğin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…