3600 MHz RAM'ler 3200 MHz kullanılabiliyor

WhiteOs

Decapat
Daha fazla  
sistem özellikleri
ASUS Dual RTX 2060 6 GB.
AMD Ryzen 5 5600 - soğutucu AMD Wraith Prism.
XPG Spectrix D35G 16x2 32 GB 3600MHz CL18.
MSI MPG B550 Gaming Plus 4400MHz(OC)
NZXT C650 Gold NP-C650M-E'u 650W 80 Plus Gold Full modüler Power Supply.

Arkadaşlar öncelikle selam daha yeni RAM aldım. RAM'leri montajladıktan sonra BIOS üzerinden RAM'leri 3600 MHz çekmek istedim fakat sistem açılırken kendi 2 kere kapatıp yeniden açtıktan sonra MHz değerini tekrardan 2666MHz'ye düşürüyor. RAM'leri tek tek denediğimde 3600MHz açılıyor ama Dual denediğimde olmuyor. Ayrıca slot olarak 2 ve 4E takılı o konuda bir problem yok. Şu anda da mecburiyetten güncel olarak fotoğraftaki gibi kullanıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-01_221550005.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 31

RAM'leriniz DDR4 ise düşük MHz çalışabiliyor BIOS'tan tam hıza almayı deneyin

RAM'leriniz DDR4 ise düşük MHz çalışabiliyor BIOS'tan tam hıza almayı deneyin
Hocam onu denedim ama yukarda da yazdığım gibi sistem boot etmiyor ama ramleri tek tek denediğimde oluyor bir başka kişilerde yaşamış bazıları PSU güç yetmiyo olabilir demiş fakat PSU m 650W öyle bir şey olabiliceğini zannetmiyorum.

Bu programı indir, şu anki hâliyle ekran görüntüsü paylaş. Ardından belleklerden birisini takıp 3600 MHz çalıştırıp bir kez de öyle paylaş bir bakayım.

Hocam dediğiniz gibi yaptım ilk 2 resimdekiler 2 ram taktığımda aldığım max mHz değerleri her iki raminde. Diğer 2 fotoğraf da ramleri 1er 1er taktığımda ki halleri.

Bir de bir şey söylicem araştırırken fark ettim AMDnin AM4 soket olan tüm işlemcileri max 3200 mHz destekliyor görünüyor. Nedeni bu olabilir mi diyte bir düşündüm ama işin garip tarafı tek işlemci takınca 3200 mHz desteği vermesi. Bu konu hakkında bir fikri olan var mı?

Hocam herhangi bir şey bulabildiniz mi?

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot.png
    40,7 KB · Görüntüleme: 27
  • ZenTimings_Screenshot0.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 31
  • ZenTimings_Screenshot1.png
    41,5 KB · Görüntüleme: 25
  • ZenTimings_Screenshot2.png
    41,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…