Çözüldü 3600 MHz'lik RAM 2999 MHz olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadirçetin

Kilopat
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Anakart: MSI Tomahawk B550 5100 MHz.

İşlemcim ve anakartim bu şekilde 16 GB RAM takiliydi ve MHz düşüktü ben bunları 32 GB olarak 3600MHz'lik RAM ile yeniledim fakat BIOS: A baktığımda RAM'lerim 2933MHz ile 1.188 voltage aralarında çalışıyor sizce bir şey değiştirmeli miyiz RAM'lerin frekansiyla alakalı?

Dosya Ekleri

• IMG20230317182306.jpg
    189,8 KB · Görüntüleme: 54
Çözüm
Bu sekme sanırım?

Görüntüde gördüğüm üzere 2 profil var 2 profilde 3600MHz için ayarlanmış. Arasında bir fark yoksa 2'sinden birini seçip soldan settings kısmında tekrar gelip save & exit tuşuna basıp save changes and reboot seçeneğini işaretleyip onaylayın. Sistem yeniden başlarken tekrardan BIOS ekranına girip ve MHz değerinin 3600 olarak değişip değişmediğini görün. Değişirse çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
Bu şekilde kalmasında herhangi bir sorun yok o zaman bir şeye ellemiyorum bunu da cevaplarsan çok sevinirim son olarak ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim yardımın için sağ ol.

Bu hızlar AMD'nin kendi desteklediği hızlar olduğu için bu hızlarda çalışmasında hiçbir problem yoktur fakat işlemcinin soğutulması konusunda sorunlar yaşanırsa tek sorun bu olacaktır. Kasayı ne zaman topladınız ne süredir kullanıyorsunuz acaba? Stok fan mı takılı işlemcinin üzerinde?

Hayır tek korkum o şu anda sıvı soğutma takılı ama onu da bir dahaki ay yenileyeceğim eskidi şu anda 2 yıldır kullanıyorum kendisi o yüzden soğumadan sıkıntı yaşayabilirim işlemciyi 3.7 hızına çeksek RAM'ler 3600 olarak kalır mı?

Dosya Ekleri

• IMG20230317184949.jpg
    155,5 KB · Görüntüleme: 29

Sıvı soğutma varsa korkmayın hocam.

Bende i5 9400F var bende Boost frekansta kullanıyorum hatta stok fanla ısınmıyor. Ben stok fan varsa macun kötüyse ısınma yapabilir diye sormuştum. Siz kafanızı yormayın takılın hocam.

Tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim vaktini aldım görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…