3600 sisteme RAM ekleme

DM255555

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisiyarıma RAM eklemek istiyorum ve yanlış bir şeyler yapmamam için yardımda bulunursanız sevinirim;
PC'mi 4-5 ay önce toplattım 1x16 GB RAM var 1 slotu boş onu da sipariş etmiştim bugün geldi, BIOS Update aldığımdan beri yapmadım asıl soracağım yer RAM'i taktıktan sonra mı BIOS Update yapmam lazım takmadan önce mi? Bir de taktıktan sonra yapmam gereken başka şey var mı?
PC:
ASUS Dual RTX2070S O8G EVO.
AMD Ryzen 5 3600.
ASUS Prime B450M-K.
1x16 GB HyperX CL16 3200 MHz RAM.
120mm sıvı soğutma.
Xigmatek overtake kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS update yapmana gerek yok hocam. XMP profilinin doğru olup olmadığını kontrol et yeni gelen RAM ile eski RAM'in frekansları aynı değilse onu düzelt yeterli diye düşünüyorum.

BIOS Update yapmana gerek yok hocam. XMP profilinin doğru olup olmadığını kontrol et yeni gelen RAM ile eski RAM'in frekansları aynı değilse onu düzelt yeterli diye düşünüyorum.

Hocam peki bilgisayarı kapattım güç fişini çektim kasanın içine tık sesi geleseye kadar RAM'i taktım sonra PC'yi kurup açtım BIOS'da XMP'yi kontrol edeceğim bu kadar mı?
Ayrıca şuana kadar hiç BIOS Update yapmamış olduğumdan PC mavi ekran vs. vermez değil mi?

Hocam peki bilgisayarı kapattım güç fişini çektim kasanın içine tık sesi geleseye kadar RAM'i taktım sonra PC'yi kurup açtım BIOS'da XMP'yi kontrol edeceğim bu kadar mı?
Ayrıca şuana kadar hiç BIOS Update yapmamış olduğumdan PC mavi ekran vs. vermez değil mi?
Hayır hocam pek sorun olacağını sanmam, elinizdeki RAM ile uyumsuzluk yapmadığı sürece mavi ekran vermez. RAM’leri monte ettikten sonra ilk RAM’lerin anakart tarafından tanımlanıp tanımlanmadığına bakın. Bunu anlamak için BIOS’a girmeniz yeterli olacaktır.

@WTC
@BerkayZ87
Hayır hocam pek sorun olacağını sanmam, elinizdeki RAM ile uyumsuzluk yapmadığı sürece mavi ekran vermez. RAM’leri monte ettikten sonra ilk RAM’lerin anakart tarafından tanımlanıp tanımlanmadığına bakın. Bunu anlamak için BIOS’a girmeniz yeterli olacaktır. Şu anki kullandığınız RAM modeli nedir?

Hocam modeli şu an aklımda değil ama PC'nin içindeki ile aynı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı