3600 sistemim nasıl?

RAM'ler gereksiz yere pahalı, ekran kartından kısıp anakart ve depolama birimlerine abanmışsınız, o sisteme RX 5500 XT yakışmamış. 7323 TL yerine 7865 TL'ye RX 5700 XT, B450M S2H, Ryzen 5 3600, 16 GB 3600MHz RAM'li sistem toplanabilirdi.

Ben de işte bunu demeye çalışıyorum ama nafile.

Dostum iade edebiliyorsan et çünkü gerçekten ekran kartı çok düşük kalmış. O bütçeye RTX 2070 Super rakibi olan RX 5700 XT takılabiliyor, siz GTX 1650 Super rakibi olan kartı RX 5500 XT takmışsınız.

Kanka ben böyle topladım :Sapphire Pulse AMD RX 5600 XT 6GB 192Bit GDDR6 (DX12) Ekran Fiyatı

Son düzenleme:
Çok kötü seçimler 7bin TL üzeri verip 5500XT almam, kimse almamalı.

Cevap veren herkese çok teşekkürler.Önerilerinizi dikkate alacağım.Anakartı pahalı seçmemin sebebi ilerideki upgrade lere uyum sağlayabilmesi, pci 4.0 desteği , ısının az olmasıydı.
Çok kötü seçimler 7bin TL üzeri verip 5500XT almam, kimse almamalı.
Sizce nasıl olmalıydı ? Değiştirecek olsanız hangi parçaları değiştirirdiniz ?

Hocam sistem güzel ama pahalı geldi bana. Yüksek bütçe için iyi olduğum söylenemez ama ben bile böyle bir sistem topladım.
MSI B450 Tomahawk MAX - Bunun yerine giriş seviyesi B550 anakartlar alınabiliyor ama mantıklı mıdır bilmiyorum o yüzden bu örneği vereceğim.
AMD Ryzen 5 3600
Gigabyte RTX 2060 6 GB - Windforce ısınırken bu ısınmıyor diye biliyorum. Asım Demir hocam da alınabilir demiş.
G.Skill RipjawsV 8x2 16 GB 3200 MHz CL16
WD 500 GB Blue SSD - Eğer sadece oyun oynayacaksan M.2 SSD ile Sata SSD arasında pek fark yok diye biliyorum.
Aerocool Aero One Frost
High Power 500W 80+
7500 TL yapıyor. Güç kaynağı biraz sırıtıyor ama dediğim gibi sadece örnek verdim. HDD falan sonradan eklenir bence önce diğer bileşenlere yatırım yapmalısın.

Sanırım harddisk ve rx5500xt yi iade edip rx5600xt alacağım.Yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…