Yazım biraz uzun olucak ama k.bakma

Öncelikle DDR4 sistem istiyosun yani gelecek nesil bi sistem demektir bu ve suanki zamanda dikkat etmen hususlar var
1-) Sectigin anakartının içinde usb-typeC teknolojisi olmalı ve bu kartta tek eksik bu...Gereklimi dersen eger kesinlikle derim...Çunku yavas yavas heryerde kullanılmaya baslandı ve hızla artıyor...Ben anlatırsam uzun olur google a usb-typeC nedir diye yazarsan ordan bakarsın...
2-) İşlemcine gelicek olursak i56600 modelini secmissin ben derimki "i56600K" modelini tercih et sondaki "K" ibaresi intel markasında çarpan kilidi açık işlemcilere verilir bu ne demek yani overclock yapmaya musait bir işlemci demektir...Ha 6600 lede OC yapılabilir fakat 6600k daki kadar saglıklı olmaz cunku üretimi buna tam olarak musait degildir...Ben overclock yapmıcam dersen orasına birşey diyemem ama ileriye yönelik bi sistem toplucagın için almanda fayda var...
3-) Harddisk seciminde bilerek mi sectin bilmiyerek mi bilmiyorum fakat harddisklerde blue black green red purple diye farklı secenekler mevcut...Bunlar "green" cevre dostu yani ses fazla cıkarmayan ve parformansı dusuk olan, "black" performansı yuksek olan, ve "blue" ise bu ikisinin tam ortası...red ve purple hiç karıstırmaya gerek yok zaten...Sistem kurmıcaksan sadece depolama amaclıysa green yada blue alabilirsin fakat sistem kurucaksan black almalısın cunku performans için üretildi...
4-) Ekran kartında msı gtx 970 ve msı r9 390 arasında kaldıgını söylemissin...r9 390 amd teknolojisi ama gtx 970 nvidia teknolojisi öncelikle sunu söyliyim gtx 970 serisinde msı,evga,asus,galax,gigabayte,zotac hangisini alırsan al coil whine sorunu var ekran kartından ses gelicek sinek vızıltısı gibi bu kimi artta cok az seviyede kimi kartta ise fazla seviyede oluyor...Mesela ben asus gtx 970 kullanıyorum ve bu degişim yaptıgım 3.cü kartım her seferinde ses gelmeye devam ediyor artık vatana gitmekten bıktım ve oyle kaldı ve bu Nvidia dan kaynaklı bir sorun çunku kartların kalıbını yapan nvidia firması daha sonra bu markalara gonderiliyor ve her marka kendine göre teknolojisini yerleştiriyor...Yani sorun geliştirici firmada degil üretici firmada...
Ben sahsen vatan bilgisayardaki arkadasımla beraber asus evga zotac ve msı markasını denedik...surekli ses geliyor ancak en az sesi evgada duyduk anca kulagını dibine dayayınca anlasıldı digerlerinde bildigin dışa vuruyor ses...Evga alıcaktım ben ama asusun sekli hoşuma gitti gösteriş meraklısı olunca biraz asus tercih ettim yoksa evga butun markalardan daha iyi ve daha kaliteli türkiyede çok fazla satısı olmadıgı için kimse bilmez yutdısında en çok satan markadır...Neyse yine coil whine sorununa gelirsek yer yer oyunların kalitesine ekran kartına binen yuke göre sesin desibeli degişiyor...Bilgisayar kasası çok yakınında durucaksa bu seni rahatsız edebilir ama oyun oynarken o sesi duymuyosun bile...Ekran kartı hakkında son olarak söyliyecegim alıyosan eger
Evga GTX970 SSC ACX 2.0+ olanı al...Hepsinin farklı teknolojileri var hangisini alsan performans konusunda sırtın yere gelmez yinede benim tavsiyem evga....Hem evga da kartı aldıktan sonra herhangi bir sıkıntı oldugunda ise hiç ugrastırmadan degişim yapıyorlar...Diger firmalarda oyle degil...
5-) Güç kaynagı olarak sectiğin modelde aktif PFC ve +80plus özelligi yok bunlar ne diye açıklamıyım çok uzun bi yazı oldu google a yazarak ne oldugunu ögrenebilirsin...
6-) Fiyat performans olarak en iyi kasalardan birini seçmissin dogru bir secim bizzat ben kullanıyorum...
7-) Ram olarak yine fiyat performans ürünü bir ram secmissin gayet iyi...
Kendi adıma sana bi pc topladım istersen üzerinde oynamalar yapabilirsin
1-)
GIGABYTE Z170-HD3P Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz
2-)
Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
3-)
WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
4-)
Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB 128Bit DX12
ve ya
Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION GDDR5 4GB 128Bit DX12
5-)
Zalman z3 plus midt atx pencereli siyah kasa
6-)
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15
7-)
Cooler master g650m 80plus 650w modüler güç kaynaği
Bu sistem benim sana yaptıgım ram ve kasa aynı ekran kartını 960 modeline düşürdüm
Anakart, işlemci, harddisk, ve güç kaynagı daha iyilerini sectim
Bu parçalarla fiyat =
gtx 960 evga ile = 3.567 TL
gtx 960 asus ile = 3.466 TL
Eger ki biraz daha butçe çıkartırsan 960 degilde
gtx 970 alıcam dersen fiyat = 3.992 TL
Bana sorucak olursan sana yaptıgım sistemi al keyfine bak 960 kartıylada sırtın yere gelmez

960 serisinde asus 970 serisinde ise evgayı al derim umarım yardımcı olabilmisimdir