3600 TL sistem toplama

ZknYildirim

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.

Kasa Bütçesi: Max 3.600 TL (Ama daha makul fiyatlara toplama taraftarıyım.)

Hedef Oyunlar: GTA V, CS:GO, Crysis 3, Max Payne 3, Total War: Attila, Thief, Watch Dog, Call of Duty: Black Ops 3

Hedef Oyun Kalitesi: "High" görüntü kalitesinde 60 fps altına düşmek istemiyorum.

İşlemci: i5 Skylake 6600K 3.5 GHz 6Mb: 850 TL
Anakart: MSI Z170A Gaming M5 3600 MHz DDR4: 570 TL (Para İade Kampanyasıyla)
Ekran Kartı: MSI Nvidia GeForce GTX 960 4GB 128Bit GDDR5: 820 TL
RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB(2x8) 2666MHz DDR4 CL15: 280 TL
Kasa: Dark N10, 5 Fanlı: 200 TL
PSU: High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V: 240 TL
HDD: WD Blue 500 GB 7200 RPM: 135 Tl
TOPLAM: 3.095,00-TL

Arkadaşlar, bütçem sadece kasa için 3.600 max. Ama ben, gereksiz harcamak istemiyorum. Uzun süredir bu işleri takip etmiyorum. Konuya hakim arkadaşlar aşağıdaki sorularımı cevaplarsa çok sevinirim.

1- Bu sistem, yukarıdaki yazan oyunları "High" kalitede 60 fps üstü oynar mı?
2- Sadece oyun oynamak için kullanılacak bu bilgisayar için bütçenizi zorlasanız ilk önce hangi parçayı değistirirsiniz?
3- Bu sistem sıvı soğutma ister mi? İsterse öneriniz nedir? Sıvı soğutma konusunda bilgim hiç yok.
4- Son olarak, bu sistemin ömrü takribi kaç yıl olur?

Not: Sistem tavsiyelerinizde SSD eklemenize gerek yoktur. Asus'a çok yabancıyım ve MSI önceliğimdir. Max limit kasa için 3.600 TL'dir ama daha makul fiyata toplama taraftarıyım.

Teşekkürler.

Ben yaklaşık 8 yıldır masaüstü kullanmadım. Hatalı seçim yapmak istemiyorum. Uzun süredir konuya uzak olduğum için hangi sistem bu oyunları iyi oynar, seçim yapmakta zorlanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Buyrun, bu sistem bütün ihtiyaçlarınıza karşılık verecektir, ayrıca 1080p'de her oyunu high değil ultrada oynayabilirsiniz. Gereğinden yüksek bir power seçme sebebim ileride(örneğin 2-3 yıl sonra) ekran kartınız yetersiz gelirse gidip bir tane daha 390 koyup crossfire yapıp, Gtx 980 Ti performansı alabilmenizdir. 1080p'de bu sistem sonuna kadar yeterlidir, bir kaç arkadaş bütçeyi daha da zorlayıp 980 falan koyabilirler ancak dediğim gibi,gereksiz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-04-05-13-16-13.png
    64,3 KB · Görüntüleme: 136
Oyun oynama bağlamında M5 yada M7 arasında herhangi bir fark bulunmaz. Ama dediğim gibi anakart yada diğer bileşenlerden keserek GTX970 Gaming alman, yapacağın en mantıklı hareket olur.

Sadece oyun içinse işlemci 6600k'ya gerek yok bence. Ekran kartını bir üst model almak daha mantıklı olur.
İşlemci: i5 6500 710 TL
Ekran kartı: GTX 970 1300 TL
Anakart: MSİ B150M Gaming M3 400 TL
Ram: 8 GB Hyperx Fury 2133 mhz 120 TL (ileride bir 8 daha alırsın)
Kalanada diğer parçaları toplarsın. Emin ol işlemcinin FPS değerine bir katkısı yok ki benim seçtiğim işlemcide güçlü zaten. Daha güçlü bir ekran kartı al diye böyle diğer parçalardan kıstım biraz. İşlemci soğutucu 110 liraya Akasa nero 3 var onu alırsın. Yada bütçe yetmezse hiç alma stock ile kullan sonra al. Şöyle düşün gtx 960 çıkarıp atılıp gtx 970 alınamaz ama böyle ssd gibi ram gibi işlemci soğutucu gibi parçalar sonradan alınıp sisteme dahil edilebilir.

hocam birincisi oyun oynayacaksın madem 16 gb ram abartı olur. 8 gb yeterli. 8gb ram alarak 1 tb hdd alabilirsin. fiyatlar dengelenir. 750 watt power olmasada olur yani 650 veya 700 de işini rahat görür. ama ileriye dönük olmasını istersen (sli yapmak gibi) senin tercihin. bu arada msi müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. para iadesi garanti durumları söz konusu olduğunda sıkıntı çıkarmıyorlar. sistemde sıkıntı yok gibi tek sıkıntı keşke ssd yi de ilave edebilseydin. gta 5 de çok sıkıntısını çekersin demedi deme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…