3600 TL'ye Ryzen 5 1400 Sistem Alınır mı?

Bahsettiğiniz sistemin alınması için, bütçenin 1500 Lira yükseltilmesi gerekiyor. Ryzen 5 1400 size yeterli performansı sağlayacaktır. İşlemcinin Intel olması için ekran kartından kısmaya gerek yok. Sistem sinerji üzerinden hazır olarak alınacak. Bu yüzden ekran kartı daha ucuza geliyor.
Hocam işlemciyi r5 1500x yapsam ramden kaynaklı bir darboğaz yaşanır mı?

Ryzen 1400 çok rahat RX 570 besler merak etme. Bellekten kaynaklı bazı oyunlarda çok az 5-10 fps düşüş yaşarsın buda kale almaya değer mi sen bilirsin. Bu söylediğimi de her oyunda yaşamazsın. İşlemciyi değiştireceğine SSD takviyesi daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
Ryzen 1400 çok rahat RX 570 besler merak etme. Bellekten kaynaklı bazı oyunlarda çok az 5-10 fps düşüş yaşarsın buda kale almaya değer mi sen bilirsin. Bu söylediğimi de her oyunda yaşamazsın. İşlemciyi değiştireceğine SSD takviyesi daha mantıklı olur.
Hocam oncellikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.Ssd Almayı bende düşünüyorum. Sistem Hazir Ryzen 1400 Ile 3.597 Tl Ryzen 1500X ile değiştirince 3.653 Tl oluyor. Fiyat farki çok az alınabilir mi?

Fiyat farkı bu kadar az ise 1500x al geç tabi bütçeni zorlamıyorsa yoksa 1400 3.1-3.45 bandında 1500x ise 3.5 ile 3.7 bandında bir işlemci. Bende 1200 ile 1300x arasında kalmıştım. Tabi ben sistemi toplarken aralarında 100 tl ye yakın fiyat farkı vardı. Ssd almıştım üstüne biraz daha para koyup, bütçen varsa 1500x al. Oc olayı ile uğraşmazsın. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı