3600 vs 3600X farkı

Bulut611

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar iki işlemci arasında kaldım ikisi arasında fiyat farkına değecek performans farkı var mı?

3600X yerine 3600 ve yanında iyi bir soğutucu almak daha mı mantıklı mı?

3600X alıp stok soğutucu ile kullanmaktansa 3600 + iyi soğutucu daha mantıklı. Stok halde performans farkları hemen hemen aynı.

Abartılacak bir fark yok ki. Aralarında en fazla %3, %4 CPU kullanımı farkı ve 1-2-3 fps fark oluyor. 300 lira fazla vermeye değecek bir fark değil bana göre.

Merhabalar iki işlemci arasında kaldım ikisi arasında fiyat farkına değecek performans farkı var mı?

3600X yerine 3600 ve yanında iyi bir soğutucu almak daha mı mantıklı mı?

Hocam sadece frekans hızları ve stok soğutucuları farklı benim önerim 3600 olur. İyi bir kule tipi soğutucuyla daha iyi performans verecektir. İkisi de aşağı yukarı 4.5 GHz'de stabil kullanılabilir işlemciler o sebeple OC yapıca ikisi de aynı performansı verir.

Hocam overclock ile pek bilgim ve deneyimim olmadığı için 3600 X daha mantıklı geldi ancak bir cok kullanıcıdan duyduğum 3600 X stock soğutucu biraz fazla ısındığı yönünde.

Hocam overclock ile pek bilgim ve deneyimim olmadığı için 3600 X daha mantıklı geldi ancak bir cok kullanıcıdan duyduğum 3600 X stock soğutucu biraz fazla ısındığı yönünde.

Hocam ilgi ve deneyime pek gerek yok. 3600 ile minimum düzeyde bile OC yapsanız 3600X ile aynı performansı verir. Bu arada yaza giriyoruz yani iki işlemci için de stok soğutucular yetersiz kalacaktır. Tehlikeli bir şey de değil OC. Yani işlemciyi yakma ya da sisteme kalıcı zarar verme durumu da yok. İçiniz rahat olsun.

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…