3600X 3060 sistem CS'de düsük FPS veriyor

kutayx6

Hectopat
Merhaba, Ryzen 5 3600X ve RTX 3060 Ti ikilisiyle CS2'de almam gerekenden çok düşük FPS'ler alıyorum. RAM çift kanal, grafik seviyesi orta denilebilecek düzeyde. İşlemcim ekran kartıma göre düşük kalıyor ama 2K monitörde oynadığım için problemin bu olduğunu düşünmüyorum. 165Hz monitör ile oynuyorum ancak asla 165FPS de oynayamıyorum bu da inanılmaz bir kasma hissiyatına sebep oluyor. Bugün anubis haritasında 90FPS'lere kadar gördüm. Atmamı istediğiniz bir test vesaire varsa seve seve yardımcı olurum.

Sistem düşükte oynamak için fazla iyi. O yüzden evrensel gölge kalitesini ve model doku detayı gibi ayarları ortaya çekin. Ve en alttaki FidelityFX ayarı devre dışı yapın.

Bende 3060 +12400F sistemde yeni güncellemeden sonra 230-250 arası alıyorum.Full ayarlarda

CS işlemci isteyen oyun ayarları 1080p ye çekin. Oyun optimizasyon olarak çok kötü 5600 ile 4:3 te 250 300 fps arası alıyorum şuanki ayarlarınız ile normal fpsniz.

Sistem düşükte oynamak için fazla iyi. O yüzden evrensel gölge kalitesini ve model doku detayı gibi ayarları ortaya çekin. Ve en alttaki FidelityFX ayarı devre dışı yapın.
Görüntü ayarının önceki ve sonraki halini ekledim. Değiştirmemi önerdiğiniz bir ayar var mı? Ölüm maçında şu an 120fpslerde geziyor ama emin olamadım iyi mi kötü mü sunucu kalabalık oluyor çünkü. 4x msaa olan öncesi.

CS işlemci isteyen oyun ayarları 1080p ye çekin. Oyun optimizasyon olarak çok kötü 5600 ile 4:3 te 250 300 fps arası alıyorum şuanki ayarlarınız ile normal fpsniz.
Görüntü bulanıklaşıyor. Fpsye de faydası olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_9349.jpeg
    218 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_9348.jpeg
    189,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

MSAA kapatıp dener misiniz o çok fps düşüren bir ayar diye biliyorum.

Gariptir kapatınca fpsim düşüyor. Şu an oyundayım fpsim 130 civarlarında dolaşıyor.

O zaman dediğiniz gibi darboğaz var. CS işlemci oyunu olduğu için ekstra bir darboğaz yapıyor. İşlemciyi 5600 falan yapabilseniz fpsniz 300 civarına gelir çatışmada 200-250 arasına düşer tahminimce çünkü benim fpsler bu düzeyde.

Sanırım öyle. Oyun esnasında gpu kullanımı da az gibi geldi. Görselini ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_9352.jpeg
    146,2 KB · Görüntüleme: 18
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…