3600x için Hava Soğutma Önerisi

Bende değişecektim hep bu ısınmalardan dolayı dedim deniyim belki aynı ısınma problemini yaşamam yaşayan arkadaşlar gibi baktım normal kullanmaya devam.

Güveniyorum hocam tecrübe ve araştırmalarına ama 3600x gibi bir işlemciden(2700x ile aynı fiyatlarda) nasıl Wrait Prism çıkmaz çok çok saçma yani, insanları bilerek en donanıma sevk ediyorlar eninde sonunda çünkü sıcaklık değerleri yaptığın maliyeti kirletici gibi bir his uyandırıyor bir vakit sonrasında

AMD kendi kendiyle rekabet ediyor. Ryzen 3 3300X, Ryzen 5 1600 AF'yi geçecek diyorlar. Biri Ryzen 5 diğeri 3. Adamlar resmen kendileriyle rekabet halinde. Onlara göre Ryzen 7 üst segment ancak Ryzen 5'in bazı modelleri de geçebiliyor Ryzen 7'yi. Soğutucu kıyağını da Ryzen 7'yi üst segment kabul edip ona yapmışlar.

Yani işlemci elbette ısınıcak 30ların altına pek düştüğünü görmedim acıkcası boşta oyunlarda da stabil sogutması önemli yani saatlerce oynasanda belli dereceyi geçmemesi 50-60 bunlar normal değerler diye düşünüyorum. 70-75'te sorun yaratıcagını sanmam.

Kasayı hava sirkülasyonu açısından iyi bir tercih yaptım dört bir yanından mesh ızgara ve fan ekleme imkanı var ATX geniş zaten, bunların sıcaklığa az biraz da olsa etki edeceğini düşünüyorum ama 75 lerde stabilleşirse kesinlikle kule soğutucuya geçeceğim.
Artric Freezer 34
Cooler Master Hyper T4
DeepCool Gammaxx GT

Arasında bir tercihte bulunacağım gibi bir ön izlenim oluştu bende.

Bu veriden tahmin yürütmek zor olur. Anakart ve işlemcinin ulaşabildiği GHz değerleride önemli. CPB kapalıyken 55-60 dereceyi geçmez. 4.4 GHz gördüğü en yüksek hız mesela işlemcinin. 3.8 base hızı. 4.0 - 4.2 O.C. halide stok ayarlardan daha serin çalışıyor.

CPB kapalı değil hiçbir ayar yapmadım frekansa baktığım da görüyorum. 4.2 BT1'de gördüm 65 oldu işte sıcaklık daha da çıkmadı. Elimi kasanın camına koyuyorum buz gibi heral de benim kasanın soğutması iyi o sebepten yüksek sıcaklıklara ulaşmıyor. Yakında termometre koycam içine bakalım kaç derece kasa içi.
O derecelere gelmesin böyle iyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…