3600X ve Gigabyte B450 Aorus Elite O.C. nasıl yapılır?

Stok soğutucuyu unutmuşum. Voltajı 1.35V'dan yukarı çekmemeye çalış. Ben yıllardır Fark Freezer X124 kullanarak 1.45V'a kadar versem bile soğutma sorunu yaşamadığım için aklımdan çıkmış.

4.375 voltaj 1.425 yaptimda sicaklik 92 dereceler cikti kapanmadi . 4.4 1.35v kapandi... 4.4 yapinca bir problem var????

Sıcaklığın artmasının sebebi voltajı arttırman.

Demek ki 1.35V 4.4 GHz için yetersiz gelmiş.

Böyle böyle deneyerek en uygun değeri bulman lazım. Voltajı arttır ya da frekansı düşür. Senin kararın. Voltajı 1.425-1.45V'un üzerine çıkartmadığın sürece çok da sorun olmaz. Zaten stok soğutucuyla 1.4'leri görebileceğini sanmıyorum.

Voltajı aşırı yükseltirsen sıcaklıklar düşük olsa bile işlemcin içten içe kızarır. Robert Amca 1.425V'un üzerini önermiyorken internette bazı kaynaklarda 1.45V üstü işlemciye uzun vadede zarar verebilir diyor. İşlemciyi direk öldürmek için 1.9V seviyelerinde bir gerilimin gerektiğini belirteyim. Yani iyi bir soğutma kullanırsan 1.4V seviyesini görebilirsin.

Son düzenleme:
Sıcaklığın artmasının sebebi voltajı arttırman.

Demek ki 1.35V 4.4 GHz için yetersiz gelmiş.

Böyle böyle deneyerek en uygun değeri bulman lazım. Voltajı arttır ya da frekansı düşür. Senin kararın. Voltajı 1.425-1.45V'un üzerine çıkartmadığın sürece çok da sorun olmaz. Zaten stok soğutucuyla 1.4'leri görebileceğini sanmıyorum.

Voltajı aşırı yükseltirsen sıcaklıklar düşük olsa bile işlemcin içten içe kızarır. Robert Amca 1.425V'un üzerini önermiyorken internette bazı kaynaklarda 1.45V üstü işlemciye uzun vadede zarar verebilir diyor. İşlemciyi direk öldürmek için 1.9V seviyelerinde bir gerilimin gerektiğini belirteyim. Yani iyi bir soğutma kullanırsan 1.4V seviyesini görebilirsin.

illa sivi sogutmami yoksaa iyi bir kule sogutma + kasayi renklendirmek adina 3 tane rgb iyi fan takip egzoz seklimi yapsam_? mesela aklimdakiler...

Dosya Ekleri

• fan3.png
    fan3.png
    109,4 KB · Görüntüleme: 48
  • kule fan.png
    kule fan.png
    225,3 KB · Görüntüleme: 59
Sağlam bir kule tipi soğutma oyunlar için yeterli olacaktır. Oyunlarda işlemci stres testlerindeki kadar zorlanmıyor sonuçta.

birkaş saattir kullaniyorum o son ayarlardan sonra bi tuhaflık var.... pc donuyor gibi yapıyor bir kac saniye. sonra rgb isiklar filan giyior mesela klayve müzik gidiyor filan bi kac saniye sonra düzeliyor uzun bi süre bişe yok... ryzen masteri eski haline döndürüp sildim daha ne olabilir acaba

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı