360Hz geçmek ciddi fark yaratır mı?

Daha fazla  
Güncel olarak 144Hz monitör kullanan birisiyim. Valorant'ta yüksek ranklarda oynayan birisiyim. Keyfine oynamıyorum yani. Günde 6-8 saat oynuyorum. Aim ve oyun zekası olarak iyi noktadayım. Aklıma takılan şu 144Hz kullanıyorum, sırf Hz yükseltmek için 360Hz monitör almayı düşünüyorum. Sizce cidden harbi bambaşka bir şeymiş diyebileceğim kadar geçtiğime değer mi? Yoksa para harcamaya değmez mi? Ben çünkü 360Hz geçince cennete düşmüş gibi hissedeceğimi oh be dünya varmış diyeceğimi düşünüyorum öyle bir beklentideyim yani. Abartıyor muyum sizce? Ona göre alacağım çünkü. Bu arada 400+ FPS alıyorum.

İyi bir oyuncuysan evet ve kötü bir oyuncuysan 1000 hz bile alsan fark yaratmaz.

Kesinlikle fark yaratır. 120 ile 180 arasında bile rahatça fark görebiliyorum mesela. 144 ile 360 arasında gözle görülür fark olacaktır.

Hocam çok profesyonel bir Valorant oyuncusu değilim, eğlencesine Plat-Dia ranklarında oynuyorum. 360 hz hiç kullanmadım fakat 144 hz'den 240 hz'e geçtiğimde aman aman bir fark görmedim. Belki aklınızda bir fikir oluşturur diye yazıyorum.

Bambaşka bir şey gibi hissettirir mi bilmiyorum ama yüksek seviyede oynuyorsanız kesin fark hissedersiniz. Ben CS oyuncusuyum, CS optimizasyon özürlüsü bir oyun olmasına rağmen 360Hz monitörde oynayınca oyunun çok daha akıcı olduğunu rahatlıkla hissedebiliyorum. Bence Valorant'ta bunu hissetmek daha rahat olur. Tavsiye ederim o yüzden.

"Güncel olarak 144Hz monitör kullanan birisiyim. Valorant'ta yüksek ranklarda oynayan birisiyim"

Bence sen konuyu doğru oku kardeşim mesaj kasıyorsun burda şuan sadece bir fikrin yok konuyla ilgili.

Sanırım geçeceğim

Merhaba hocam kendi tecrübelerime istinaden konuya bir açıklık getirmek isterim. Öncelikle geçen ay satmış olduğum evimde kullandığım hususi dizüstü bilgisayarım 144Hz ekrana sahipti ve gayet makul buluyordum onu sattım ve eve masaüstü dizdim şu an 240Hz 2K LG monitörüm var. Çalışmış olduğum şirketim ise 360Hz ekrana sahip bir bilgisayar verdi bana. Dahası var şirkette ki masamda aynı zamanda dev bir 60Hz ekranım mevcut, telefonum ise 120Hz

Şimdi söyleyeceğim şu ki; tüm bu yüksek Hz kullanım tecrübelerimin başındayken bir anda yüksek Hz'e sahip ekran gerçekten gözlerime bayram ettirmişti ancak 3-4 günün sonunda gözlerim tamamına alışmışken, özellikle en büyük sıkıntıyı ofiste çekiyordum çünkü önümde çift ekran var ve 360Hz ile 60Hz aynı anda çalışmak adeta zulüm gibi geliyor. Bu yüzden gözüme dinlendirici gözlük bile aldım. Ancak 360Hz'i gerçekten çok başarılı buluyorum özellikle oyunlarda fark yaratıyor ancak bileğin sağlam değilse gerçekten oyunlarda başarı anlamında çok ta fark hissedeceğini düşünmüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…