360mm H150 sıvı soğutma sıcaklık değerleri nasıldır?

Uğur Asil

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, 360mm H150 sıvı soğutmam var. İşlemcim 7800x3D, CS:GO'da işlemcim 80 dereceyi gördü bana fazla geldi. Montajı yapılırken gördüm problem yok gibiydi ama kablolamadan şüpheleniyorum. Bir kablo pump fanda RPM 3100, sysyem fanları 1000 RPM civarı dönüyor. Yazılımdan ve BIOS'tan baktığımdan CPU'dan 0 RPM ama radyatörün fanları çalışıyor. Sabit bir şekilde sıcaklık artınca kasadaki diğer fanlar hızlanıyor ama radyatörün fanları sabit gibi geldi bana.

Diğer kablo sysyem fan a takılı.

Aynı işlemciye sahibim hava soğutma ile kullanıyorum. Oyunlarda undervolt sayesinde 70i nadiren geçiyor. Undervolt yapmadan önce 80lerdeydi. Malesef çok ısınan bi işlemci. Ve bu değerler normal. Sana da Undervolt yapmanı tavsiye ederim. Cpu fanının cpu fan slotuna takılı olduğuna emin olun. Biostan fan hızlarını bakabilirsiniz.

Undervolt için birkaç yöntem var. Stabilite ayarlamak zor ama performans kaybetmeden en etkili olanı aşağıda belirttiğim.

CPU Offset Voltage 0.0750V yaparak bir deneyin. Olmazsa 0.0700 veya 0.06500 yapa yapa aşağı inin. Stabil olmazsa azalta azalta devam edin. Çok sanssız değilseniz en kötü 0.0500 ile stabil olacaktır. Tabii Prime95 tarzı uygulamalarla stabilite test etmenizde fayda var. Stabil noktayı bulana kadar bikaç saat harcamanız lazım. Benim işlemci 0.0650 civarı stabil oldu. 2saat test ettim sorun çıkmadı şuan memnunum.

Kablolamalardan şüpheliniyorum işte. Hiç bilgim olmadığı için kurcalamakta istemiyorum.cpu fan kısmı boş.pump fan ve system fan kısmı dolu.

Kablolamalardan şüpheliniyorum işte. Hiç bilgim olmadığı için kurcalamakta istemiyorum.cpu fan kısmı boş.pump fan ve system fan kısmı dolu

Sıvı soğutma kullanmadım hiç ama pump tabii ki pumpa takılır. Bir de soğutucudan bir soket daha çıkması lazım oda CPU fan soketine takılması lazım. System fan kısımlarına sadece kasa içindeki diğer fanlar takılır genelde. Soğuk hava girişi ve egzoz gibi.

Soğutucudan çıkan kablolara bir bakın. Pump dışındaki diğer kabloyu sisteme takıldıysa oradan çıkarıp CPU'ya takın. RPM'i görürsünüz o zaman

Hocam benim kafamı karıştıran şey sıcaklık değil, sıvı soğutmanin düzgün calisip çalışmadığı. BIOS da CPU RAM rmp 0 gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240713_202201.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 16
Anakarttaki CPU fan slotu boş olduğu için gözükmüyor. Soğutucu üzerindeki cpufan kablosunu anakart üzerindeki CPU fan slotuna takmanız lazım görmek için. İşlemcinin hemen üzerindedir slot.

Boşta pin yok ki, pump fan ve sytem fan dolu. Cpu fan boş oraya hangisini takmaliyim.

System fana takılı olan kablo nerden geliyor. Hangi fan takılı oraya
Kabloyu takip edip kaynağını bulur musun

Dostum senin sıvı soğutucudan 2tane kablo geliyor olması lazım. Bitanesi pompa kablosu diğeri fan kablosu. Pompa zaten takılı. Sendeki sorun ya CPU fan kablon(sıvı soğutucunun üzerindeki fanlardan gelen kablo) ya hiç takılmamış boşta sallanıyor ya da CPU fan slotu yerine sistem fan slotuna takılmış onu tespit etmen lazım. Genelde sıvı soğutucularda 2-3fan olduğu için ya fanları birbirine takarlar destekliyorsa ya da bir tane ek kablo kullanarak 3 fanı birleştirip tek kablo yaparlar. O kabloyu bulup CPU'ya takman lazım

Son düzenleme:
Yarın açıp bakcam hocam cok karışık kablolar kasa içinde. Cpu fan kablosu boşta olsa sivi soğutucunun radyatör fanları hiç dönmezdi diye düşünüyorum. Peki bu kasa üzerinde ki egzos fanlar nereye bağlı olur bilgin var mı? Cok saol bu arada.

Diğer bütün fanlar System fanı yazan yerlere takılır hocam. Yani özetlersek
Sıvı soğutucu üzerindeki fanlar CPU fan kısmına takılacak.
Pompanın kablosu pumpa takılacak.
Kalan tüm fanları (egzoz veya en alttaki veya girişteki fanlar) anakart üzerindeki boş System fanı yazan yerlere takabilirsiniz. Rica ederim. İnşallah çözersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…