364 puan ile 407 puan ile alan bir liseye gidilebilir mi?

Fenerli_Eko

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 364 puan ile 407 puan ile alan bir liseye gidebilir miyim? Bu sene gitmek istediğim okul proje okulundan çıkarılmış puanı düşecek diyorlar. Bir de OBP puanım 90 bu puanla gidebileceğim liseler iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 364 puan ile 407 puan ile alan bir liseye gidebilir miyim? Bu sene gitmek istediğim okul proje okulundan çıkarılmış puanı düşecek diyorlar. Bir de OBP puanım 90 bu puanla gidebileceğim liseler iyi midir?
Kendi fikrimce 40 puan kadar büyük bir düşüş yaşamaz bence. 90'La gideceğiniz okuldan okula göre değişir ama çok iyi değildir kötü de değildir ortalama diyelim.

Yani 407 ile alan bir lise nerede, 90 OBP ile alan lise nerede. 407 ile alan liseye gitmek çok daha iyi olur ama bu sınav çok zor değildi ki ben asla bu kadar düşeceğini düşünmüyorum puanların. 390, hadi bilemedin projeden çıkıyor falan fistan 385 olsun. 364 çok zor, ama yine de denemekten zarar gelmez. Tüm tercih haklarını kullan.

Yüzdelikleri söyle.
benim %17 okul %11

atıyorum düşmese bile boş yer kalırsa beni alırlar mı?

Atıyorum düşmese bile boş yer kalırsa beni alırlar mı?

Kontenjan açığı varsa almaları gerek diye biliyorum ama açıkta kontenjan kalmaz emin ol. Senin gibi düşünen yüzlerce öğrenci var, açıkta kalsa bile orayı virgül puanla kaçıran öğrenciler var. Sen okul olsan kendin gibi arada 43 puan fark olan öğrenciyi mi alırsın, 3-4 puanla kaçırmış öğrenciyi mi alırsın?

Peki 90 obp ile bizim burada obp si 88 olan okula girebilir miyim bu sene kontenjan 360 dan 280 e düşmüş tüm hocalar orayı önerdi.

benim %17 okul %11

atıyorum düşmese bile boş yer kalırsa beni alırlar mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nüfusu az olan bir şehirdeysen ihtimal yükselir, çünkü kontenjan tamamlanmayabilir. Fakat yine de zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…