PC toplamaktan fazla anlamam, internetten bazı araştırmalarım ve indirimleri kovalamam sonucu 3700 TL'ye bu sistemi topladım. Uyumluluk konusunda bir sıkıntı olur mu? Ya da günümüz oyunlarında iyi FPS alır mı? Şunun yerine şunu yapsaydın diyeceğiniz bir kısım var mı? Aklımda çok soru işaretleri var iyi mi yaptım, kötü mü yaptım bilemiyorum.
İşlemci: Ryzen 5 1600x
Ekran Kartı: Asus expedition RX570 4GB
Anakart: Asus Prime B350M-A
Kasa ve Power: Dark Shadow 500w 80+ ( DKCHSHADOW580 )
Fiyatları yakın olduğu için ryzen 1600 yerine 2600 almalısınız ve yaklaşık 150 tl daha koyup 120 gb bir ss alıp içine windowsu kurarsanız çok daha verimli çalışır sisteminiz.
Bir çok oyun testi izledim 1600x in çoğu oyunda 2600 den çok az daha fazla fps verdiğini gördüm. Yinede başka artıları illa ki vardır sonuçta daha yeni bir işlemci, ben indirim kovalarken 1270TL altına Ryzen 5 2600 işlemci göremedim.Denk gelmedi malesef. Belli siteler dışına da çıkmak istemedim, arada 200 TL oynuyordu. Keşke söylediğiniz gibi 2600 alsaydım. Ürün elime yeni ulaştı. Bu arada 1-2 ay içinde söylediğiniz gibi bir tane daha 8 lik ram eklesem iyi olacak gibi. Büyük ihtimalle eklerim teşekkür ederim yorumlarınız için.
Fiyatları yakın olduğu için ryzen 1600 yerine 2600 almalısınız ve yaklaşık 150 tl daha koyup 120 gb bir ss alıp içine windowsu kurarsanız çok daha verimli çalışır sisteminiz.