3700X 75 derece normal mi?

urktdbyme

Kilopat
Stock fanın üzerinde gelen termal macun ile kullanıyordum ve Watch Dogs 2 oynarken 75 dereceleri görünce termal macunu Arctic MX-4 2019 Edition ile değiştirdim fakat gözle görülür bir fark göremedim. Kasam MSI Mag Force 100R ve önde 2 fan var bir tane de egzoz fanı var. Sıvı soğutma alacak bütçem var fakat cidden ihtiyacım olana kadar almak istemiyorum öne 1 tane daha 120'lik ve üste de 1 tane veya 2 tane 120'lik taktırsam işlemci sıcaklığında nasıl bir fark oluşur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock fan hiçbir şekilde yetmiyor hocam, bende de aynı işlemci var. Kasa içi sirkülasyonum mükemmel Noctua NH-D15 ile oyunlarda 55-60 geçmiyor. Stok ile kapanıyor genelde. Özellikle de kış aylarında.

Merhaba sisteminizde eğer sıvı soğutma kullanmıyorsanız 3700 X stok soğutucusu ile kullanıyorsanız 75 derece gayet normal ama sıvı soğutma kullanıyorsanız bu değer normal değil bende boşta 4.3 GHz'de kullanıyorum 41 derece yükte ise 54 ile 56 derece arasında sıcaklıklar.

Açıkcası 75 derece fazla gibi. İşlemciyi overclock yaparak mı kullanıyorsunuz?
Stock fan hiçbir şekilde yetmiyor hocam, bende de aynı işlemci var. Kasa içi sirkülasyonum mükemmel Noctua NH-D15 ile oyunlarda 55-60 geçmiyor. Stok ile kapanıyor genelde. Özellikle de kış aylarında.
Kapanıyor derken sistem reset mı atıyor?
Sıvı soğutma takarak işlemci ısısını 40 45 derecelerde tutmanız mümkün hocam.

Son düzenleme:
Merhaba. Thermaltake TH240 kullanıyorum yükte 65 derece üstünü görmedim.

75 derece gayet normal ve yeterli herhangi bir soğutma almaya gerek yok.
İnternette 75 derece üstü iyi değil diyor ama bilemedim az önce hyperscale oynuyodum 81 derece gördüm. 3 tane daha fan eklesem bu durum duzelır mı? Yoksa illa sıvı soğutma mı almalıyım
Sıvı soğutma takmak yerine öne +1 tepeye de +2 tane fan takarsam tahmini nasıl bir fark olur şuanki duruma göre?

Son düzenleme:
Amd 95 e kadar sıkıntı yok diyor stok sogutucu ile 4.1 ghz sabit 1.2 voltaj max 75 oyunlarda

Hiç bir fark olmuyor hocam. Denedik. Bizde olmadı en azından. İstersen dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…