R7 3700X 8 çekirdek 16 izlek ile
3.6Ghz temel frekans, tek çekirdek (
1core)
4.4Ghz ve çoklu çekirdek (
8core)
4.0Ghz boost frekans değerlerini sunmakta.
Yanlış hatırlamıyorsam kayıtlara geçen en yüksek frekans 4.8Ghz gibi bir değerdi.
Zen2 ve
7nm teknolojisi ile üretilmiştir,
32MB L3 belleğe sahip olmakla birlikte
65W TDP değerine sahiptir.
R7 3700X piyasa diliyle 'kırpılmış' işlemcilere göre oldukça farkli bir
TDP değerine sahip. Bu değerin iyi ya da kötü olarak tanımlanması kullanım amacına göre değişir, günlük kullanım için oldukça iyi sıcaklık/performans oranları sunarken, boost hızlarında bu
TDP değeri bir eksi nokta haline geliyor. (
Daha önceki seri modelleri dahi TDP değeri sayesinde aynı core sayılarında daha yüksek frekans degerlerini verebiliyor.)
Soğutucu konusuna geldiğimizde günlük kullanım için model ile gelen stok soğutucu kabul edilebilir değerler sunacaktır. Eğer render ya da çoklu işlem gerektiren bir kullanım planlanıyorsa mutlaka bir soğutucu alınmalıdır, bu uzun süreçte daha az sorun yaratacaktır.
Ben kendimi aynı durumda düşündüğümde; eğer iyi bir soğutucu alarak diğer parçalardan kısacaksam stok soğutucu ile kullanmayı tercih ederdim.
(Tabi bahsettiğim günlük kullanım ve geliştirme.)
Ek olarak
CBP kapatmak yerine istediginiz frekans değerine göre manuel voltaj ayarları yaparsanız hem gözle görülür sıcaklık farkı hem de sıcaklık dalgalanmalarının önüne geçebilirsiniz.
Yeni nesiller için ise olay tamamen sizin sabrınız ile ilgili, eğer beklemek isterseniz bir noktada mantıklı tercih haline gelecekler fakat benim kişisel düşüncem global olarak üçüncü şahıs pazarlaması ilk etaplarda yüksek fiyatlarda olacaktır.