3700X sistem vs. 5600X sistem

Hangi sistem?

• Oy verenlerin toplamı
    54
TDP'lere hiç güvenmiyorum. AMD de olsa NVIDIA da Intel'de hiçbiri inandırıcı değil. Hep kelime oyunlarıyla düşük gösterme peşindeler. Yok şu şartlar altında TDP'si bu, yok şunu yaparsan bu vs. vs. Yoksa 4900H'la 10750H'a bakınca ikisi nasıl aynı TDP olabilir diye kafasını vuruyor duvarlara insan. Hatta 4900H nasıl daha yüksek olabilir diyor.

Bakıyorsun 17mm incelikte, 14inç boyutlarında ROG Zephyrus'daki 4900H'la 28mm kalınlıkta 15.6inç boyutta laptopta bulunan 10750H'in benzer termal performansı göstermesi için i7'li laptopta ısı borusu kartondan falan yapılmış olmalı herhalde.

Bahsettiğin işlemci 3700X'e 10 FPS'den daha fazla fark atıyor kullanım senaryolarına göre yer yer 50 üzeri fark yaptığı durumlar var tek çekirdek performansında. Çoklu çekirdekte kafa kafaya yer yer 3700X 8/16 çekirdek olmasından öne geçiyor. Bir arkadaşın bahsettiği 10700 işlemcisinden de üstün 5600X ben oyumu 5600X'den yana kullandım aynı zamanda bende aynı işlemciye sahibim. İmkanın olursa ikinci sistem bileşenleri daha iyi,hazır sistem olarak almak zorunda değilsen tek tek al derim. PSU Corsair ya da selefi markalar tercih edebilirsin.

Bunu görmemiştim. Ama bir yanlışlık olmalı. Belki de Intel siyasete girmeli. Testlerde güç tüketimine bakacak olursak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Steve yanlış yaptı diyelim aynı tablo burada da var.

Nasıl oluyor 65W TDP olan işlemci 125'lerden fazla güç harcıyor? Tam yükte 3900X'e 21W fark atmış. 3900X 12 çekirdek üstelik.

Bence konu sahibi kaliteli VRM'ye sahip bir X570 anakart ile uygun bir işlemci seçerek AMD altyapı ile giderse daha uzun süre idare edebilir. Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir.

3060 Ti + 5600X daha iyi olur veya 10700F mümkünse 10700K'da alınabilir daha ileri dönük olduğu için. RTX 2070S almayın.

Parçaları ucuza bulmuş iken direkt olarak almak istedim. RTX 3060 Ti'ı bekleyebilirdim ama RTX 2080S aldım. İşlemciyi 2K çözünürlükte kullanacağım içi düşük tuttum. İleride imkanım oldukça upgrade edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…