38.000 TL bilgisayar tavsiyesi

Çok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Baya bir fark varmış o zaman işlemci belli gibi

Sıfırdan AM4 bu fiyata mantıksız. Soket çıkartmıyorlar artık. AM5'in desteği 2025'e kadar devam edecek.
Geleceğe de yatırım olur harika olur o zaman

7600x ile 5600 kıyaslanamaz bile. 7600x tabii. Oyunlarda 7600x ile 7600 arasında 5 -6 FPS oynuyor. Ekstradan o kadar para vermek mantıklı mı siz bilirsiniz.
Oyun performansı çok önemli değil benim için. Ama diğer işlemsel işler için 7600 ve 7600x arasındaki farka değer mi?

Peki Ryzen 5 7600x yerine Intel i5 13600k'lı bir kasa bakayım mı ne diyorsunuz? Intel biraz daha ucuz oluyor tabi ileride anakart da değişmesi lazım olur onun için ama o zamana da para ayarlar amd'ye sonradan gecebilirim.

Baya bir fark varmış o zaman işlemci belli gibi

Geleceğe de yatırım olur harika olur o zaman

Oyun performansı çok önemli değil benim için. Ama diğer işlemsel işler için 7600 ve 7600x arasındaki farka değer mi?

Peki Ryzen 5 7600x yerine Intel i5 13600k'lı bir kasa bakayım mı ne diyorsunuz? Intel biraz daha ucuz oluyor tabi ileride anakart da değişmesi lazım olur onun için ama o zamana da para ayarlar amd'ye sonradan gecebilirim.
Yıl sonunda 14.nesiller çıkmış olacak. Soket yine değişecek. Sırf bu yüzden Intel'den soğudum. AMD, AM5 soketinde bile, işlemci çipinin boyutunu bozmamak için 8 kollu şeklinde üretti, AM4 soğutucuyla uyumlu olması için. Tercih sizin.

Yıl sonunda 14.nesiller çıkmış olacak. Soket yine değişecek. Sırf bu yüzden Intel'den soğudum. AMD, AM5 soketinde bile, işlemci çipinin boyutunu bozmamak için 8 kollu şeklinde üretti, AM4 soğutucuyla uyumlu olması için. Tercih sizin.
Bir intel'in soket değiştirme sevdası bir de Nvidia'nın vram'den kısması. Bu ikisi şu andaki bilgisayar dünyasının gıcıklığı olsa gerek. Yazılım ile uğraşmıyor olsam ekran kartını da AMD alır rahatıma bakardım ama Nvidia desteği çok daha iyi programlama konusunda.

Teşekkür ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı