38 bin TL'ye sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
38000

Lendii

Centipat
Daha fazla  
Hocamlar öncelikle selamlar, ortalama 38.000₺ civarında bir sistem topluyorum ve sistemin özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Ek not olarak Ryzen 5 5600X işlemcisi MPK olarak geldiği için ve stok fanının yetmeyeceğini düşündüğüm için sıvı soğutma ekledim. Ne kadar faydası olur?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024_0605_133220.jpg
    Screenshot_2024_0605_133220.jpg
    23,7 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_2024_0605_133213.jpg
    Screenshot_2024_0605_133213.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocamlar öncelikle selamlar, ortalama 38.000₺ civarında bir sistem topluyorum ve sistemin özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Ek not olarak Ryzen 5 5600X işlemcisi MPK olarak geldiği için ve stok fanının yetmeyeceğini düşündüğüm için sıvı soğutma ekledim. Ne kadar faydası olur?

O butcenin biraz ustune 4070 Super'li DDR5 sistem var. CHERRY-SON / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X 12GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Anakartı B650M-K yapın, RAM'i XPG Lancer RGB 16GB (1x16GB) 6000MHz CL30 DDR5 yapın.
39.700TL falan oluyor. İleride elinize para geçince de yükseltirsiniz kalan bileşenleri. Zaten masaüstü yükseltmek için var.

Bu arada bu sistemin varlığından haberdarım fakat o kadar para verip A serisi bir anakart kullanmak istemem şahsen. Ayrıca B650M-K bir süre idare edebilir pasif soğutmasıyla o işlemciyi elinde stok fan varsa. Onun haricinde bunları boşverirsek önce anakart sonrasında RAM, SSD yükseltmek çok daha mantıklı.

Bu arada bu sistemin varlığından haberdarım fakat o kadar para verip A serisi bir anakart kullanmak istemem şahsen. Ayrıca B650M-K bir süre idare edebilir pasif soğutmasıyla o işlemciyi elinde stok fan varsa. Onun haricinde bunları boş verirsek önce anakart sonrasında RAM, SSD yükseltmek çok daha mantıklı.

Haklisiniz ben şu an anakarttan muzdaribim. 2. SSD'yi takamiyorum A620M-E oldugu icin :D

Haklisiniz ben şu an anakarttan muzdaribim. 2. SSD'yi takamiyorum A620M-E oldugu icin :D
Benim attığımda 2 tane M2 slotu da olduğu için hem güzel bir SSD çeker 2. slota hem de aynı RAM'den alırsa 2x16GB 6000MHz ve CL30 olacağı için de mis gibi olur.

@Lendii Bütçe en fazla kaç olur hocam? Ona göre soğutucu da alman lazım elinde AMD stok fan yoksa şuan.

Son düzenleme:
Benim attığımda 2 tane M.2 slotu da olduğu için hem güzel bir SSD çeker 2. slota hem de aynı RAM'den alırsa 2x16 GB 6000MHz ve CL30 olacağı için de mis gibi olur.

@Lendii bütçe en fazla kaç olur hocam? Ona göre soğutucu da alman lazım elinde AMD stok fan yoksa şu an.

Hocam yaz tatili sonunda 30k alacağım, onun dışında şu anda elimdeki laptopu 5K civarında satmayı düşünüyorum. 35k oluyor bunların dışında kendi biriktirebileceğim en yüksek para 2K. Pederden de 5K destek alırsam 42.000₺ oluyor. Lakin bu sistemin içerisine monitör de dahil etmem gerek.

Hocam yaz tatili sonunda 30k alacağım, onun dışında şu anda elimdeki laptopu 5K civarında satmayı düşünüyorum. 35k oluyor bunların dışında kendi biriktirebileceğim en yüksek para 2K. Pederden de 5K destek alırsam 42.000₺ oluyor. Lakin bu sistemin içerisine monitör de dahil etmem gerek.
Hocam yaz tatili sonunda 30K alacaksanız şuan fikir oluşması için bile öneri istemek saçma. Daha 3 ay var. Her an her şey olabilir ülkeyi biliyorsunuz. Onun dışında şuan ülkenin durumundan ayrı olarak piyasa hareketlendi. Düşüşe geçti fiyatlar bir nebzede olsa. Yaz tatili sonu dediğiniz okulların başlamasına yakın dimi?

Hocam yaz tatili sonunda 30k alacaksanız şu an fikir oluşması için bile öneri istemek saçma. Daha 3 ay var. Her an her şey olabilir ülkeyi biliyorsunuz. Onun dışında şu an ülkenin durumundan ayrı olarak piyasa hareketlendi. Düşüşe geçti fiyatlar bir nebzede olsa. Yaz tatili sonu dediğiniz okulların başlamasına yakın değil mi?

Evet okulların başlamasına bir veya iki hafta kala hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı