3800 TL Hazır Sistem Tavsiyesi

O sistem iyi
Fakat şunları yaparsan daha iyi olur
160 tl rkle işlemci yükselt
120 tl ekle analkrtı yükselt kalanı yeter
Ama sadece işlemci yi yükseltip anakarta 40 tl verip de yüksletebilirsin

Kardeşim bilmeden laf etme rx570 1050ti dan %35 daha performanslı ekran kartı

Sadece o linkini attığın kasada r5 2600 yap yeter işlemciyi(en kötü )

Son düzenleme:
Dostum ben sana iki tane güzel sistem topladım.

İlki şu şekilde;

Rx 570 yerine 580 ile topladım 3999 TL'ye denk geliyor. Eğer 200 TL ekleyebilme şansın varsa mutlaka bunu kurup al.

İkinci ise;

Rx 570 ile topladım. Ancak 16 GB RAM ile kurdum. Bu ise 3900 TL'ye geliyor. Eğer 100 TL çıkarabiliyorsan bunu al.

Eğer hiçbir şekilde 3800 TL'yi aşamıyorsan, kurduğum ikinci sistemden RAM'i 8 GB a çekip, 3550 TL'ye bu sistemi alırsın.

Ama eğer yapabilirsem bir de hazır sistemlerden ekleme çıkartma yaparak belki bütçen dahilinde bir tık daha iyi bir sistem toplayabilirim. Başarabilirsem gönderirim buraya bir saat içinde.

Dosya Ekleri

• 11111.png
    49,5 KB · Görüntüleme: 72
  • 22222.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 69

Kardeşim
1.A320 anakart almamalı çok güçsüz anakart o yüzden b450 dedim
2.Adata ssdlerde kronik sorun var
3.450 psu mu cidden ¿ dalgamı grçiyon
4.bizde biliyoz en düşüğünden koymayı ram i 16 yapmayı fakat herşeyin iyisini alıp rami sonradan ekeleyebilir fakat aldığı anakartı ekran kartını değiştiremez

1. Kardeşim 3800 TL'ye en fazla bu çıkıyor F/P açısından. Sen istediğin kadar B450m anakart koy, performans artışı falan olmayacak. Anakart kalitesi hiçbir zaman performansı etkilemez. Sadece A320 anakartlarda OC imkanı yok o kadar. Ha diyorsa ki ben illa B450m alacağım, kartımı OC yapacağım, yapsın. RAM lerden birisini keser, B450 anakartlardan alır.

2. Adata SSD'lerde kronik sorun falan yok. Alanlar gayet düzgün bir şekilde kullanıyor. Bir ara bir modelinde (ismini hatırlayamıyorum) kronik sorun çıkmıştı ancak bu modeller onlardan değil.

3. 450 PSU, Rx 570'li sisteme tepe tepe yeter. Rx 570 ekran kartı, ortalama 175 WATT tüketir. 160 - 185 arası değişir. OC durumlarında ise, en fazla tükeceteği miktar 210 - 230 WATT arasıdır. İşlemci de 65 WATT tükettiğine göre toplam en fazla 230 + 65 = 295 WATT tüketilir. Geriye kalan 155 WATT'ı da diğer bileşenlerin hiçbiri doldurmaz. En kötü 50 - 100 WATT alan bile kalıyor. Kaldı ki 500 WATT'a rx 580 dizeni, 550 WATT'a 1660 ti lı sistem dizeni de çok gördüm.

4. Ben zaten iki seçenek sunup bıraktım arkadaşa, birisinde RAM'i 16 yaptım ekran kartını Rx 570 olarak bıraktım, diğerinde de malzemeleri kaliteli tutup RAM'i 8 e düşürdüm sonradan eklemesi kolay diye. Seçimi arkadaşa bıraktım hangisini isterse yapsın.

5. İnsanlarla toplum içinde zıt fikirlere düştüğünde ukala ukala konuşulmaz. Güzellikle fikir beyan edilir. Karşı tarafın fikrine de son derece saygılı olunur. Burası dalga geçme yeri olsaydı, emin ol seninle çok şahane dalgalar geçerdim ancak, sağdan soldan duyduğu bilgilerle ezbere sistem dizen bir adamla dalga geçsem ne geçmesem ne? Bir üstte Melodo isimli arkadaşın yazdığı yazıdan sonra "bilmeden laf etme." gibi bir yazı da yazmışsın. Burası senin benim gibi adamların tartışma yeri değil. İnsanlara yardımcı olma yeridir. Önce bir kendinin ne bilip bilmediğini sorgula, ondan sonra başkasının ne bildiğiyle ilgili konuşursun. Bilgi fukarası seni. Dalga mı geçiyorsunmuş..

1 TB 7200 Rpm HDD ( Windows Kurulum 240 GB SSD'ye)

Toplam fiyat 3860 TL. Güzel sistem. Bütçe az olduğundan Thermaltake stock PSU var. Ancak güvenilirdir. PSU' da yeterli olacaktır.

RX570 OC version. Sistemin hiç bir yerine dokunmadan harika bir performans alınır diye düşünüyorum.
3. 450 PSU mu cidden, dalgamı geçiyorsun?

RX 570 ve Ryzen 5'li sisteme 400W PSU öneriliyor ve yeterli olduğu yazıyor. Ancak Güç aktarımında kayıplar oluşacak ve ısı ortaya çıkacağı için 500W en fazla 600W kullanılır. Fazlasına ise zaten gerek yok. 450 ise arada kalıyor. Ne kullanılır diyebiliriz ne de asla kullanılmaz diyebiliriz.

2.Adata SSD'lerde kronik sorun var.

Haklısın. Adata SU630 ve altı modeller sıkıntılıymış. Ben kullanıyorum daha hiç sıkıntı olmadı ama sıkıntılı olduğunu okuduktan sonra ben de önermiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistemin güzel ama 240 ssd yerine 480 ssd toshiba daha iyi olur

Anakart ileriye dönük değil. Kasa berbat ve SSD`nin sağlık sorunu var.
Bu sistem iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…