3800 TL'ye Intel i5 4690K ve GTX970 Tabanlı Sistem Toplama

yavuztugcan

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İyi günler, sadece bu 7 parça için 3800 Lira bütçem var. Bilgisayarı oyun oynamak için kullanacağım. Birkaç tane sorum olacak:
  1. Sadece oyun oynayacak biri X99 tercih etmeli mi?
  2. Bellekleri 2400 MHZ alıp overclock yapsam oyunlarda FPS farkı olur mu?
  3. GTX 970 SLI bu işlemciye sıkıntı yaşatır mı?
  4. i5 4690K'da sanal çekirdek olmaması oyunları etkiler mi?
Yani sonuç olarak sadece oyun için nasıl bir F/P sistemi toplanmalı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanacağım kasa: Fractal Design Define R5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı biraz düşürmenizi, İşlemciyi ise İ7 4790K almanızı tavsiye ediyorum. Çünki; İleride SLI yapacağınız zaman bir sorun teşkil etmemesi ve ileriye yönelik bir işlemci olması. Kasa gayet güzel. PSU yuda iyi tercih etmişssiniz, İleride SLI yapacağınız zaman sorun çıkartmaz. X99 a gerek yok. Birde Belleğinizi Tek modül almanızı tavsiye ediyorum. İleride tek modül 8 GB RAM daha aldığınızda Dual Channel Çalışır. Soğutucu Baya fazla Kaçmış. İ7 4790K Alıp soğutucuyuda HYPER 212 EVO alın. Ekran Kartınıda MSI yada ASUS modellerini tercih edebilirsiniz. SSD'de Samsung 850 Evo tercih edin.

1. Aşırı gereksiz olur.
2. Olmaz.
3. Etkilmez.
Topladığın sistem gayet güzel. 750w fazla 550w bile yeter. H80i yerine Hyper212 Evo alabilirsin. Anakartı Z97 Gaming 5 yapabilirsin.

1. İleriyi düşenenler için olabilir ama, bütçenize uygun değil.
2. Az da olsa fark olacaktır. 2400 MHZ'li bellek almanızı ve çift modül yapmanızı tavsiye ederim.
3. İnternetten biraz araştırma yaparak öğrenebilirsin. Ama darboğaz yapacağını sanmam.
4. Etkilemez.

Ayrıca overclock yapmayacaksan sıvı soğutmaya gerek yok. Hyper 212 Evo alabilirsin. Kasa ve güç kaynağının adını ilk defa duyuyorum. Uzak durmanızda bence fayda var.

@Crixus sistemi akakce.com üzerinden ucuz fiyatlara göre topladım.
Buna yakın bir bilgisayar toplayacapım ama bütçemi biraz artırıp GTX 980 kullanmak istiyorum uzun ömürlü olsun diye çünkü 1 sene sonra bir tane daha 980 alacağım. Herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…