3800TL GTX1060 ve i5-7400 Sistem Toplama

RX 480 alıp PSU mu almalıyım yoksa PSU almadan GTX 1060 mı?

• Oy verenlerin toplamı
    11

WalterBishop

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Ben PC toplamak istiyorum, daha önce bir konu daha açmıştım aynı bu şekilde fakat beklememi söylediler ZEN mimarisini. Dolar kuru düşmeyecek gibi duruyor ve toplamamak için bir neden göremiyorum. Öncelikle 500W 80+ Nagas PSU'm var, bu sebeple ekran kartını 1060 olarak seçtim yük az olsun diye çünkü çok kısarak sistemi toplayabildim 4000TL sınırım var. Sormak istediklerim anakart ve işlemciyi güncel ve yüksek tutup ekran kartını orta halli bir kart alarak 1 yıl sonra değişikliğe mi gitmeliyim ki bu bana daha mantıklı geliyor, yoksa şuan diğer parçalardan kısıp GPU'e mi yüklenmeliyim? Topladığım sistemde kusur var mıdır, toplanabilir mi? ZEN işlemciler cidden beklenmeli mi? Asıl istediğim kart olan Sapphire RX 480 NİTRO'yu mu almalıyım yeni PSU alıp masraf edip. Benim PSU'im bu sistemi kurtarır mı? Kurtarırsa 1060'ı tercih edeceğim. (RAM'i yanlış koymuşum, 8GB 2133MHz olarak düşünebilirsiniz.)

upload_2017-1-12_16-59-25.png

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU 2 yıllık ve çakma haberleri de çok fazla var. Sorun yaşarsam geri dönüş şansım oluyor mu bileşenleri kurtarma adına. Bir de sorun yaşamam muhtemel mi?

İşlemci güncel ama anakart değil. Aldığınız RAM dizüstü için. Zotac 1060 yerine Sapphire nitro şahsen tercihim olurdu. Üstelik monitörünüz freesync destekli. O zaman kesinlikle Sapphire.

PSU beni şüpheye düşürüyor benim de aklımda Sapphire var. Biraz eski ve çakma damgası yemiş bir PSU. Şuan HD 7790 ve i5 650 ile 2 yıldır hiç sorun çıkarmadı. RX 480, doğru ram, monitörüde 75 hz Freesync istiyorum Wiewsonic ama bilmiyorum zorlamak istemiyorum çok. Dediğim şartlarda bir sistem toplar mısınız 8 gb ram ve 500 gb hdd ile.

Aldığınız anakart çok eski ve eski nesilin kartı olduğundan dolayı anakartı önce başka bir pc ye tskıp bios güncellemesi yapıp sonra PC'yi toplaman gerekecek. Bunu öneririm.
Intel Core i5 7400
MSI B250m Bazooka
Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133MHz
MSI RX480 Gaming X 8G
Toshiba 500GB 32MB 7200RPM
Viewsonic VX-2257

Bütçenizi geçecek ancak herhangi bir yerden kısmanızı önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı