3800TL sistem toplama

2200G'nin içinde GT 1030 gücünde bir GPU olduğu için 3100 işlemciden pahalı(değil ama) olması normal. Oyun oynuyorsanız tekli çekirdek performansı daha önemli yani 3100 1600 AF'den daha güçlü.

Ryzen 1500X gücünde Xeon işlemci ondan daha performanslı ve aradaki fiyat farkı dağlar kadar.

DDR3 eski nesil bir sistem toplamayı doğru bulmuyorum.

DDR3 olsa fiyattan düşersin ve 8GB ram takacağına 16 takarsın ayrıca Ryzen 3 1200'lü sistemden daha performanslı olur sen DDR3 olmasına bakma Ryzen 3 1200 3 yaşında 3 yıl bu sistemi kullansan elinde kalan para 1000 TL olsa 3 yıl sonunda bu paranın üzerine eklemeyecek para ile sistemide güncellersin Ryzen 3 1200 6 yaşında olacak o zaman soket yapıları değişecek Ryzen 3 1200 adı bile anılmaz zaten dediğim gibi 3 sene sonunda elindeki sağlam para ile sistemi güncelleyebilirsin ama Ryzen 3 1200'lü sisteme Xeon sisteme 1000 lira fazladan vermek bana doğru gelmiyor.

Dostlar teşekkürler yardımlarınız için. Kısaca toparlamak gerekirse;

i3-9100F işlemci tercih ettim. Ryzen 3 1200 AF daha uygun fiyatlıydı ama fiyatların yakın olması ve arada performans açısından gözle görülür bir fark olduğu için, daha pahalı olan i3-9100F kullanmayı tercih ettim.

Ekran kartını, önerdiğiniz gibi siparişi iptal edip Teknobiyotik üzerinden Galax 1650 Super 4 GB O.C. Olarak yaklaşık 150TL daha hesaplı olacak şekilde satın aldım. Bu bütçeyi ileride monitör için kullanacağım.

H310M yonga setli anakartım Intel 9000 series ready geldiği için, işlemcim de halihazırda O.C.'Ye müsait olmadığı için, değişiklik yapmadım.

HDD tercihim aynı kaldı. Belki ileride bütçem olursa SSD yükseltmesi yapabilirim, ancak şu an gerek duymadım.

Kasa tercihim aynı kaldı. 480TL ile alabileceğim diğer KASA+PSU'lar pek güvenli olmadığı için, hava akışını gözardı ederek en azından daha güvenli bir Aerocool marka PSU ile kullanmak istedim. Zaten kullandığım işlemci ve ekran kartının ısınma problemi olmayan, az güç tüketen ve hava akışını problem ettirmeyecek bileşenler olduğunu düşünüyorum.

RAM tercihim de aynı şekilde kaldı. Corsair Vengeance serisine güveniyorum ve bana önerdiğiniz diğer bellekler, mevcutta satın aldığım bellekten daha pahalıydı. İleri de gerekirse bir tane daha takılıp 2x8 16 GB şeklinde kullanılabilir.

Netice olarak, 7.5 Dolar kuruna rağmen, 3700 TL ile başarılı bir F/P kasası topladığımı düşünüyorum.
Bu başlık yakın zamanda ya da ileride almayı düşünen arkadaşlara biraz yardımcı olur umarım.
Yazan ve bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…