Sorun çıkartmamakla birlikte %100 aynı performansı verecektir. X570 ile gelen fazla özellikleri çoğu kişi kullanmıyor. Örneğin pcie 4.0 ı kullanmanın tek yolu 5000 mb/s lik bir ssd nizin olması, bir de üzerine fan ekleniyor, ki anakartlarda fan sevilmeyen bir şeydir küçük olduğu için çok ses çıkarır. Ayrıca 3466 mhz üstü ram kullanmadığınız sürece extra ram hızını da kullanamazsınız. Geriye ufak tefek şeyler kalıyor. X570 lerin pahalı olma nedeni pcie 4.0 desteği.

Daha güzel ses kartı, adını yanlış yazmış olma ihtimalim olsa da daha iyi ethernet kartı, RGB için girişler, tasarımcıya ödenen para, vesaire. Zaten harici ses kartı kullanıyorum, bu tür anakartlardaki dahili ses kartlarını katlar da katlar bendeki. Ethernet kartının da sıkıntı yaratacağını hiç düşünmüyorum, yılllarrr önceki sistemlerde bile ethernet kartı kaynaklı problemler olmazken "Gaming için geliştirilmiş özel ethernet kartı." adı altında eklenen bir parçaya da ihtiyacım yok, şimdiki anakartım zaten canavar, onun da RGB desteği var, görüntüsü diğerinden daha güzel kanımca. Onda bile RGB kullanmıyorum, görünüşü umrumda değil. Kullandığım ve ilerde alacağım RAM'lerin değerleri belli, 4000MHz alsam bile fark yaratacak şekilde işlemler yapmayacağım kullanırken. Falan, filan, SSD bile kullanmıyorum, alsam da dediğiniz gibi o hızda bir SSD almayacağım, HDD bile bana hızlı gelirken, normal SSD'lerden 10 kat hızlı SSD alacağımı da sanmıyorum, ne yarın, ne de ilerde. O yüzden gereksiz olacak o tutarda bir anakart almak. İçime sinmez yani ödeneceğimiz tutar, her ne kadar babam, "Almışken en iyisini al, sorun çıkartmasın." dese bile.

@Bömö Hocam öyle söylüyorsunuz ama 1 yıla kadar 3600 Mhz RAMler ucuzlayacak ve önerilmeye başlanacak. Kaldı ki bu arkadaşımızın işlemcisi nerden baksan en az 3-4 yıl çok iyi performans verecektir. Sonradan sadece RAM değişikliği yaparsınız. Anakartın sizi kısıtlamasına izin vermeyin.

Ben şuan 7600k ve 1060 6G kullanıyorum, ekran kartını 2060'a yükseltip, işlemciyi 4.5 ya da 4.6'ya overclocklayıp kullanmaya devam bile edebilirim. Gerçi bu sistemim bile beni en az 2 yıl daha tatmin eder ama zamanında sırf GTA V için PS3 almıştım, bu sefer de sırf RDR 2 için alacağım alırsam bu sistemi. Biraz da kararsızım, anakart, ekran kartı, işlemci değiştirmek yerine, zaten elimde iyi bir işlemci varken overclocklayıp 2060 ile üç yıl daha götürürüm diye de düşünmüyor değilim. Çekirdek sayısının o kadar da fazla etki edeceğini sanmam, ray tracing teknolojisi de umrumda değil pek, eğer işlemciye fazla yansıtıyorsa kapalı bırakırım.